Категорія
Новини
Дата

Росія вдарила ракетами по цивільному об'єкту у Вінниці. Багато загиблих та поранених

Російські окупанти завдали ракетних ударів по Вінниці. Про це повідомляють місцеві жителі у соцмережах та підтвердив міський голова Сергій Моргунов. За даними ДСНС, наразі відомо про 21 загиблого, зокрема троє дітей, та понад 90 поранених. «Нелюди. Країна-вбивця. Країна-терорист», відреагував на удар президент Зеленський.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За даними очевидців, над центральною частиною міста підіймається чорний дим. «У Вінниці прильоти. Залишайтесь в укриттях», – написав Моргунов. Наразі на місце виїхали екстрені служби.
  • За даними голови Вінницької області Сергія Борзова, внаслідок ракетного удару є загиблі та поранені. Кількість уточнюється.
  • Наразі відомо про шістьох поранених та двох загиблих, серед яких маленька дитина, повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко.
  • «На місці прильотів виникла пожежа, вогонь перекинувся і на автостоянку. Зараз там горять близько 50 автомобілів. Над ліквідацією вогню працюють рятувальники. Терміново направив у Вінницю спеціалізовану слідчо-оперативну групу Головного слідчого управління Нацполіції та криміналістичну лабораторію», – повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко. 
  • За даними ДСНС, о 10:45 сталося влучання на паркувальний майданчик поблизу дев’ятиповерхового Будинку побуту «Ювілейний». Попередньо – 20 осіб загинули, серед них двоє дітей, та 90 поранено (на 14:30). Згоріло 25 автомобілів.
  • Президент Володимир Зеленський назвав терактом ракетний удар російських загарбників по Вінниці. «Ракетні удари по центру міста. Є поранені та загиблі, серед них – маленька дитина. Щодня Росія нищить мирне населення, вбиває українських дітей, спрямовує ракети по цивільних об’єктах. Де немає нічого військового. Що це, як не відкритий терористичний акт? «Нелюди. Країна-вбивця. Країна-терорист», – заявив Зеленський.
  • Доповнено. За даними ДСНС, на 16:35 загинула 21 людина, зокрема, три дитини. За медичною допомогою звернулася 91 особа, 52 особи госпіталізовано (з них чотири дитини), у важкому стані перебувають 34 особи. Тривають пошуки 42-х осіб, з якими відсутній звʼязок.
Росія вдарила ракетами по цивільному об'єкту у Вінниці. Багато загиблих та поранених /Фото 1
Росія вдарила ракетами по цивільному об'єкту у Вінниці. Багато загиблих та поранених /Фото 2
Росія вдарила ракетами по цивільному об'єкту у Вінниці. Багато загиблих та поранених /Фото 3
Росія вдарила ракетами по цивільному об'єкту у Вінниці. Багато загиблих та поранених /Фото 4
Росія вдарила ракетами по цивільному об'єкту у Вінниці. Багато загиблих та поранених /Фото 5
Росія вдарила ракетами по цивільному об'єкту у Вінниці. Багато загиблих та поранених /Фото 6
Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Сьогодні о 10:00 майже по всій території України було оголошено повітряну тривогу.

27 червня російські війська обстріляли центр Кременчука на Полтавщині, в результаті чого згорів місцевий торговий центр «Амстор». Від пожежі, за даними ДСНС, загинуло 18 людей, поранено 59. Пошук зниклих безвісти триває досі. 

6 березня російські окупанти випустили вісім ракет по Вінниці. Удару було завдано як по цивільній інфраструктурі, так і по військовій. За даними ДСНС, в результаті атаки зруйновано адміністративну будівлю і сталася пожежа на складі з паливно-мастильними матеріалами. З-під завалів рятувальники дістали чотирьох людей, одного врятувати не вдалося.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні