ППО  Залужний /Oksana Parafeniuk for The Washington Post via Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Росія випустила по Україні 41 ракету, 21 з них збила ППО – Залужний

Росія випустила по Україні 41 ракету, 21 з них збила ППО – Залужний Фото Oksana Parafeniuk for The Washington Post via Getty Images

В ніч на вівторок, 23 січня, Росія завдала комбінованого ракетного удару по Україні, застосувавши крилаті, балістичні, авіаційні та зенітні керовані ракети, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Загалом було зафіксовано 41 засіб повітряного нападу, ППО та Повітряні сили знищили 21 ворожу ракету.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За даними Залужного, силами та засобами Повітряних сил, у взаємодії із ППО Сил оборони було знищено 15 крилатих ракет Х-101/х-555/Х-55, 5 балістичних ракет «Іскандер-М» та одну керовану авіаційну ракету Х-59».
  • «Важливо, не всі ворожі ракети, що атакували по балістичній траєкторії, досягли своїх цілей», – написав він.
  • Головнокомандувач ЗСУ зазначив, що усього було зафіксовано 41 засіб повітряного нападу, більшість ракет тих типів, що атакують по балістичній траєкторії.
  • Зокрема, йдеться про 4 зенітні керовані ракети С-300/С-400 (у напрямку Харківщини); 15 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55; 8 ракет Х-22 (у напрямку Харківщини та Сумщини), 12 балістичних ракет «Іскандер-М» та 2 керовані авіаційні ракети Х-59.

Контекст

Вранці Росія завдала масованого обстрілу по Україні, п’ятеро людей загинули, ще щонайменше 40 постраждали, повідомив Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. Зафіксовано руйнування цивільних обʼєктів у Києві та Харкові.

За даними КМВА, це вже другий ракетний удар по столиці від початку цього року, він був комбінований, із застосуванням різного озброєння.Спершу РФ запустила крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55, які заходили на столицю двома хвилями, після цього ворог запустив по столиці балістичні ракети наземного базування. ППО над Києвом уразила майже два десятки повітряних цілей, проте є руйнування.

Також РФ завдала удару по цивільній інфраструктурі Харкова: зруйновані житлові будинки, знищені цивільні автомобілі, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов. В одній з частин міста немає світла та частково води.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні