Категорія
Новини
Дата

Росіяни атакували Київську ГЕС, є пошкодження, але загрози прориву немає – джерело Forbes

1 хв читання

Ракети і безпілотники під час масованої атаки 26 серпня цілили у Київську гідроелектростанцію, розповів Forbes Ukraine топменеджер державної енергокомпанії, знайомий з ситуацією. Він говорить на умовах анонімності, бо не уповноважений коментувати це питання.

Зруйнувати Київську ГЕС дуже важко, але якщо це станеться – може затопити підвали у прилеглих до Дніпра районах Києва і на деякий час зникне питна вода, пояснював раніше гендиректор «Укргідроенерго» Ігор Сирота.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Вранці 26 серпня росіяни різними типами ракет та безпілотників намагалися зруйнувати Київську ГЕС.
  • Внаслідок обстрілів є влучання і пошкодження, сказав Forbes топменеджер державної енергокомпанії.
  • Загрози прориву греблі чи критичних пошкоджень станції немає, наголосив він.

Контекст

Росія зранку 26 серпня здійснила чергову масову ракетну атаку на Україну. Росіяни застосували близько 100 ракет та стільки ж дронів, повідомив президент Володимир Зеленський.

15 областей постраждали, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль. Є поранені та загиблі. За словами Шмигаля, ціллю ворога була енергетична інфраструктура.

Найбільші українські ГЕС практично неможливо зруйнувати ззовні, пояснював раніше гендиректор «Укргідроенерго» Ігор Сирота. «Для цього росіяни мали б залетіти на територію України на літаках і скинути на них кілька авіаційних бомб», – казав він.

У разі, якщо це все ж станеться, у найгіршому випадку може затопити підвали у деяких районах Києва, прилеглих до Дніпра. На певний час зникне можливість генерувати електроенергію та подавати прісну воду.

Матеріали по темі
Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд