Категорія
Новини
Дата

Росіяни повторно обстріляли обʼєкт ДТЕК. Компанія заявила про серйозні пошкодження

1 хв читання

Вранці, 5 травня, внаслідок інтенсивних обстрілів, постраждала ТЕС ДТЕК «Енерго», це вже друга атака на цю станцію за останні декілька днів, йдеться в повідомленні компанії.

Ключові факти

  • Внаслідок атаки серйозно пошкоджено обладнання підприємства.
  • За попередніми даними, обійшлося без жертв.
  • Водночас в «Укренерго» повідомили, про вранці 5 травня росіяни знову завдали удару по об’єкту генерації в Донецькій області, обсяг пошкоджень з’ясовується, сама електростанція працює попри обстріл.
  • Також через атаку РФ знову є пошкодження в розподільчих мережах (обленерго) в Донецькій та Херсонській областях. 

Контекст

3 травня пресслужба Кремля заявила, що українські безпілотники «намагалися завдати удару» по резиденції президента Путіна. Президент Володимир Зеленський, коментуючи цю подію, наголосив, що Україна не атакувала територію РФ. «Я можу повторити цей меседж, гадаю, це буде зрозуміло всім: ми не атакуємо ні Путіна, ні Москву», – сказав президент України на брифінгу з учасниками саміту країн Північної Європи у Фінляндії.

У Києві та низці областей України вночі 4 травня оголошували повітряну тривогу, працювали сили ППО. Зокрема, для столиці вона була вже третя з чотирьох днів травня. Такої щільної інтенсивності ударів місто не відчувало від початку цього року, зазначили в КМВА. Вночі 4 травня окупанти застосували до 24 ударних дронів Shahed-136/131, силами та засобами Повітряних сил було знищено 18 ударних дронів, повідомили у командуванні Повітряних сил ЗСУ. 

Вночі 5 травня року ворог застосував два ударні БпЛА Shahed-136/131 з південно-східного напрямку, обидва безпілотники було знищено у зоні відповідальності повітряного командування «Схід».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні