Категорія
Новини
Дата

Російські обстріли призвели до перебоїв з інтернетом. Найгірше було у Сумах, Одесі та Львівській області

Чергова масована ракетна атака Росії і як наслідок відключення електроенергії у низці регіонів України призвели до падіння рівня доступу до мережі інтернет. Про це свідчать дані міжнародного аналітичного сервісу NetBlocks, який відслідковує динаміку доступу до мережі у світі.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За даними NetBlocks, просідання мережі почалося близько 7:00, після початку масованої ракетної атаки. А відновлення почалося вже близько 10 години ранку.
  • Цього разу найбільші проблеми з доступом до мережі мали Суми (21% від попереднього рівня), Одеса (25%) та Львівська область (43%). Саме в цих областях були екстренні відключення електроенергії через пошкодження обʼєктів генерації.
  • Після обстрілів 16 грудня було завдано більше шкоди. Тоді загальний рівень доступу до інтернету знизився до 68%. Найбільші проблеми фіксувалися у Харківській, Полтавській і Черкаській областях.

Контекст

У четвер, 29 грудня, Росія здійснила чергову масовану ракетну атаку

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, є пошкодження об‘єктів генерації та електромереж, складна ситуація на заході країни, Одеській та Київській областях. Тож, відбуватимуться аварійні відключення світла. Зокрема, ДТЕК повідомив про суттєві пошкодження на одній із своїх ТЕС.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що РФ використала для атаки 69 ракет, з них знищено – 54.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні