Категорія
Новини
Дата

Російський «Спортмайстер» закрив магазини в Польщі через санкції

Російська група компаній «Спортмайстер» змушена закрити свою мережу з продажу спортивних товарів у Польщі Go Sport, за яку група три роки тому заплатила близько €40 млн, пише «Комерсант». Go Sport потрапила під санкції і вже оголосила про банкрутство.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У березні, після початку військового вторгнення РФ в Україну сінгапурська Sportmaster Operations Ltd. оголосила про наміри продати Go Sport. 
  • На початку травня управління з конкуренції та захисту прав споживачів (UOKiK) Польщі схвалило передачу контролю над мережею структурі британської Sports Direct. Але угода так і не відбулася, каже джерело. Мережа вже подала заяву про банкрутство. 
  • 27 квітня польська влада внесла Go Sport до списку санкцій разом із 35 компаніями з РФ та Білорусі. Всі рахунки ритейлера в країні були відразу ж заблоковані, 25 точок продажу та інтернет-магазин закрилися. 

Контекст 

Під польські та європейські санкції потрапили й інші російські компанії, зокрема маркетплейс Wildberries Тетяни Бакальчук та структури парфумерно-косметичної компанії Faberlic депутата держдуми Олексія Нечаєва. Wildberries та Faberlic вже припинили діяльність у ЄС. Також має проблеми в країнах ЄС й бренд Mere, який належить власникам мережі дискаунтерів «Світлофор».

У лютому минулого року РНБО ввела санкції проти Sportmaster Operations Pte, що володіє в Україні мережею магазинів спортивних товарів «Спортмайстер». Пізніше в СБУ заявили, що санкції запровадили через інформацію про роботу мережі в окупованому Криму.

Sportmaster Operations та Sport&Fashion Management, які були материнськими компаніями «Спортмайстер Україна», припинити інвестиційну та бізнес-діяльність в Україні в липні 2021 року.

У березні цього року стало відомо, що магазини мережі «Спортмайстер» в Україні будуть перейменовані на Athletics. Рішення про зміну назви було ухвалено на етапі покупки «Спортмайстер Україна» компаніями Pulau Artis Limited (Гонконг) та Felix LTD (Сінгапур), кінцевими бенефіціарними власниками яких є громадяни Сінгапуру. Низка топменеджерів української команди також увійшла до складу засновників.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні