Категорія
Новини
Дата

Ростислав Шурма йде з посади заступника голови Офісу президента – джерела Forbes

1 хв читання

Ростислав Шурма йде з посади заступника голови Офісу президента – джерела Forbes /Фото офіційні джерела/колаж Forbes

Фото офіційні джерела/колаж Forbes

Цього тижня Ростислав Шурма залишить посаду заступника голови Офісу президента. Про це Forbes розповіли три співрозмовники, знайомі з ситуацією. Шурма курував в ОП економічний напрям, зокрема, виступав за ідею економічного бронювання та податкову модель «10–10–10».

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • Місце Шурми, ймовірно, займе нинішній міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, розповіли два співрозмовники, знайомі з ситуацією.
  • Причина звільнення Шурми – відсутність спільного бачення з міжнародними партнерами за ключовими питаннями, в тому числі щодо підвищення податків, каже співрозмовник Forbes.

Контекст

З 2012 по 2019 роки Ростислав Шурма був гендиректором «Запоріжсталі». З травня 2021 – член наглядової ради ДК «Укроборонпром». З листопада 2021 року – заступник керівника Офісу президента України. З січня 2023 року – член наглядової ради «Нафтогазу».

В ОП Шурма просунув, зокрема, податкова модель «10–10–10», яка передбачає податок у розмірі 10% на прибуток, ПДФО та ПДВ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд