Категорія
Новини
Дата

Склади біля одеського ринку «Сьомий кілометр» виставили на повторний аукціон. Ціна на актив знизилася вдвічі

Фонд держмайна проводить приватизацію єдиного майнового комплексу державного підприємства «ТВК». Це склади біля так званого одеського ринку «Сьомий кілометр». Онлайн-аукціон запланований на 7 грудня 2023 року. Стартова ціна комплексу – 104,1 млн грн, йдеться у повідомленні пресслужби ФДМУ. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Це вже друга спроба продати актив. Конкурс з оголошеною стартовою ціною у 208 млн грн, який був запланований на 28 листопада, не відбувся через відсутність учасників.
  • Будівлі та майно підприємства розташовані на відстані 7 км від Одеси, у смт. Авангард. 
  • ДП «ТВК» надає складсько-торговельні послуги. Площа будівель та споруд, призначених для ведення цієї діяльності, перевищує 35 000 кв. м. 
  • До майнового комплексу входить 39 одиниць нерухомого майна. Серед них: адміністративна будівля, 17 складсько-торгівельних приміщень, гараж із нежитловими спорудами, насосна станція тощо. 
  • Як зазначають в ФДМУ, будівлі мають всю необхідну інфраструктуру та комунікації для роботи: освітлення, зовнішні мережі електропостачання, трансформаторну підстанцію, протипожежний водопровід, котельню, свердловину. На території також є чотири комплекти шлагбаумів, огорожі, навіси, сторожова кабіна тощо. 
  • Приватизація об’єкта проходить за умови, що новий власник зобов’язується погасити заборгованості ДП «ТВК» із заробітної плати та перед бюджетом протягом шести місяців після його придбання. Також протягом першого півріччя роботи він не може звільняти співробітників, працевлаштованих на підприємстві. Їх, станом на вересень 2023 року, було 20 осіб.
Склади біля одеського ринку «Сьомий кілометр» виставили на повторний аукціон. Ціна на актив знизилася вдвічі /Фото 1
Склади біля одеського ринку «Сьомий кілометр» виставили на повторний аукціон. Ціна на актив знизилася вдвічі /Фото 2
Склади біля одеського ринку «Сьомий кілометр» виставили на повторний аукціон. Ціна на актив знизилася вдвічі /Фото 3
Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Чистий прибуток ДП «ТВК» за девʼять місяців 2023 року – 6,5 млн грн. Водночас підприємство має поточну кредиторську заборгованість на майже 12,2 млн грн. Зокрема, заборгованість по заробітній платі складає 6000 грн; податок на землю – 86 800 грн; податок на нерухоме майно – 16 500 грн. Також до суми боргів входить неоплачене відрахування частини чистого прибутку державних підприємств обсягом 1,4 млн грн. Прострочених заборгованостей ДП не має. 

До повномасштабного вторгнення РФ підприємство активно працювало і досі приносить дохід, заявляла в.о начальника регіонального відділення ФДМУ по Одеській та Миколаївській областях Вікторія Лисюк. За її даними, обсяг реалізації продукції, як робіт, так і послуг за період з 2020 року та за дев’ять місяців 2023 року склав понад 13, 1 млн грн.

Об’єкт приватизації є повністю готовим працюючим бізнесом, з річним обсягом продукції понад 30 млн грн на рік, зазначив заступник начальника юридичного відділу ФДМУ по Одеській та Миколаївській областях Вадим Стапінський.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні