Категорія
Новини
Дата

«Спроба інформаційного вкиду». Керівник «Укренерго» Кудрицький прокоментував рішення ВАКС щодо перевірки його за корупцію

1 хв читання

Керівник «Укренерго» Кудрицький прокоментував рішення ВАКС, яким НАБУ зобов’язане перевірити його за корупцію /надано пресслужбою

Керівник «Укренерго» Кудрицький прокоментував рішення ВАКС, яким НАБУ зобов’язане перевірити його за корупцію Фото надано пресслужбою

Справа, щодо якої ВАКС зобовʼязав НАБУ перевірити керівника «Укренерго» Володимира Кудрицького, стосується закупівлі держкомпанією бронежилетів на початку російського вторгнення, повідомив на пресконференції СЕО компанії. Він не виключає, що таким чином на нього тиснуть через $1,5 млрд фінансування, які компанія залучила під час війни.

«Укренерго» – оператор української енергосистеми, від стабільної роботи якого залежить енергетична безпека країни.

⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Деталі 

  • На початку російського вторгнення «Укренерго» придбала декілька сотень бронежилетів четвертого класу. Вартість одиниці – 16 400 грн з ПДВ. «Ця ціна була суттєво нижчою за ціни багатьох інших державних органів, які в той самий час купляли подібну амуніцію, – каже Кудрицький. – Але до них претензій немає».
  • «Це стара і мертва справа. Час від часу безіменні політологи оживляють цей кейс, вкидаючи його у медіапростір, – пояснює голова Укренерго. – Або як у цьому випадку пишуть заяву, щоб правоохоронні органи мене, чи інших моїх колег вчергове перевірили». 
  • Це чергова спроба створити інформаційний вкид, впевнений Кудрицький. Ця справа не мала і не матиме перспектив ні в правоохоронних органів, ні в судах, додав він. 
  • «Чому це відбувається? Може, як варіант, комусь не дають спокою $1,5 млрд фінансування, які ми залучили під час війни», – каже Кудрицький.

Контекст

Вищий антикорупційний суд зобов’язав НАБУ відкрити досудове розслідування проти голови правління «Укренерго» Володимира Кудрицького за підозрою в отриманні неправомірної вигоди, повідомило раніше NV

Згідно з документом, неназваний адвокат подав скаргу до Вищого антикорупційного суду на Національне антикорупційне бюро України за те, що вони не зареєстрували заяву про злочин, пов’язаний із головою правління «Укренерго».

У заяві йшлося про ймовірні кримінальні правопорушення, передбачені статтями 209, 364 і 368 Кримінального кодексу України, які стосуються зловживання владою та службовим становищем.

Від початку повномасштабної війни «Укренерго» залучило міжнародної допомоги на €1,5 млрд. Зокрема, €324 млн – за підтримки KfW.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд