Категорія
Новини
Дата

Суд Фіджі дозволив арештувати яхту вартістю понад $300 млн російського мільярдера Керімова

Верховний суд Республіки Фіджі дозволив США заарештувати яхту Amadea, яка, імовірно, належить російському сенатору й мільярдеру Сулейману Керімову. Про це повідомляє FBC News.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Вважається, що Amadea порушила виняткову економічну зону Фіджі.
  • Адвокат Фейзал Ханіфф повідомив суд, що він подає заяву, вимагаючи тимчасового припинення виконання рішення.
  • Ханіфф є адвокатом Millemarin Investment Limited, яка стверджує, що вона є зареєстрованим власником суперʼяхти.

Контекст

Сулейман Керімов потрапив у списки санкцій Євросоюзу, США, Великобританії, Канади, Австралії, Японії. Згідно з рейтингом Bloomberg Billionaires Index, з початку року статки пана Керімова зменшилися на $884 млн — до $14,3 млрд.

Раніше повідомлялося, що президент США Джо Байден запропонує Конгресу ухвалити закон, щоб конфіскувати майно російських олігархів на користь України.

Перед цим Палата представників США ухвалила символічний законопроєкт, який закликає Байдена продати заморожені предмети розкоші російських підсанкційних олігархів, а кошти спрямувати на допомогу Україні. Ці кошти мають бути спрямовані на відбудову України та надання гуманітарної допомоги її населенню, а також інших видів допомоги, включно з військовою.

На початку квітня США арештували люксову яхту мільярдера Віктора Вексельберга. Її ціна – близько $90 млн. Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що майно російських олігархів, на яке було накладено арешт через санкції, навряд чи повернеться до попередніх власників. 

Також США розглядають можливість передачі Україні заморожених активів російського центробанку, повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен на засіданні сенатського комітету з питань асигнувань.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні