Категорія
Новини
Дата

США планують запровадити нові санкції проти близько 200 фізичних та юридичних осіб з РФ – WSJ

Цього тижня адміністрація президента США Джо Байдена може запровадити нові санкції приблизно щодо 200 російських фізичних та юридичних осіб, пише The Wall Street Journal. За словами чиновників, останній раунд санкцій США та ЄС спрямований на подальшу ізоляцію російської економіки.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Нові санкції запроваджуються у звʼязку з тим, що Вашингтон та його союзники, особливо в Європі, шукають нові способи позбавити Москву доступу до найважливіших матеріалів, призначених для підтримки її військового та технологічного секторів.
  • Санкційний список, який, як очікується, буде розкритий цього тижня міністерством фінансів і держдепартаментом, включатиме низку російських губернаторів і членів сімей російських урядовців, кажуть джерела. До нього також увійдуть компанії, повʼязані з ВПК та супутніми матеріалами, технологічні фірми та ймовірні мережі ухилення від санкцій.
  • Заступник міністра фінансів США Воллі Адейемо заявив, що Кремль докладає всіх зусиль, щоб уникнути західних санкцій.
  • Він сказав, що США та їх союзники з Європейського Союзу та «Великої сімки» готові використати санкції, експортний контроль та інші інструменти, щоб надати компаніям, які ведуть бізнес з Росією, жорсткий вибір: «Ведення бізнесу з коаліцією, яка становить половину світового ВВП чи надати матеріальну підтримку Росії».
  • Адейемо повідомив, що офіційні особи США та Європи готуються до зустрічі з іноземними банками та компаніями, щоб попередити їх, що вони будуть відрізані від фінансових послуг та ринків, якщо допоможуть Москві обійти санкції.
  • «Ми надаємо розвіддані та корисну інформацію, щоб країни могли викорінити ухилення від санкцій у своїх юрисдикціях, – повідомив він. – І якщо вони цього не зроблять, ми і наші партнери готові використовувати різні економічні інструменти, які є у нашому розпорядженні, щоб діяти самостійно».

Контекст

Адміністрація президента США Джо Байдена готувала кілька оголошень, спрямованих на демонстрацію непохитної підтримки США України до роковин початку війни наступного тижня. Зокрема, йдеться про нові санкції проти Росії та військову допомогу на $450 млн.

«Велика сімка» також обговорювала способи запровадження санкцій проти компаній, які, на думку держав – членів G7, постачають до Росії товари, які використовуються у військових цілях.

Європейський Союз запровадить 10-й пакет санкцій проти Росії до 24 лютого. Литва та Польща – країни, які займають найбільш жорстку позицію – наполягають на запровадженні санкцій проти російського ядерного сектору й обмеженні на торгівлю алмазами.

Європейський Союз має намір включити до нового пакету санкцій чотири російські банки, зокрема Альфа-Банк, також планується запровадити санкції проти 130 фізичних і юридичних осіб, пише Politico з посиланням на джерела.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що новий пакет санкцій ЄС буде спрямований на товари на суму €11 млрд за допомогою торгових заборон і контролю за технологіями.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні