Категорія
Новини
Дата

США скоротили термін ліцензій для компанії російського мільярдера Дерипаски. Причина – «поточна ситуація з Росією»

1 хв читання

Міністерство фінансів США скоротило термін дії ліцензій російської «Групи ГАЗ», йдеться у повідомленні відомства, опублікованому 24 січня. Дозволи видано строком на 90 днів, тоді як раніше їх видавали на рік.

Ключові факти

  • Дозволи для російського автовиробника діятимуть до 27 квітня 2022 року. «Нові ліцензії видані на більш короткий період – 90 днів», – сказано на сайті Мінфіну.
  • Рішення пов’язане з поточною ситуацією в Росії, і продовження буде залежати від подальших дій російської влади, повідомив Reuters представник Мінфіну.
  • Ліцензії дозволяють певні види діяльності за участю автовиробника та операції, необхідні для продажу чи передачі боргу, капіталу чи інших активів «ГАЗ».

Контекст

Мінфін США у 2018 році ввів санкції проти російського бізнесмена Олега Дерипаски та заблокував його активи на території США через «зловмисну діяльність». Санкції з його активів En+ та «Русала» було знято після того, як Дерипаска відмовився від контролю над ними. У жовтні 2021 року в Нью-Йорку та Вашингтоні відбулися обшуки в будинках, які, за словами представника бізнесмена, належать родичам Дерипаски.

Президент США Джо Байден заявляв, що можливе вторгнення Росії в Україну матиме катастрофічні наслідки для російської економіки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні