Категорія
Новини
Дата

США скоротили термін ліцензій для компанії російського мільярдера Дерипаски. Причина – «поточна ситуація з Росією»

Міністерство фінансів США скоротило термін дії ліцензій російської «Групи ГАЗ», йдеться у повідомленні відомства, опублікованому 24 січня. Дозволи видано строком на 90 днів, тоді як раніше їх видавали на рік.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Дозволи для російського автовиробника діятимуть до 27 квітня 2022 року. «Нові ліцензії видані на більш короткий період – 90 днів», – сказано на сайті Мінфіну.
  • Рішення пов’язане з поточною ситуацією в Росії, і продовження буде залежати від подальших дій російської влади, повідомив Reuters представник Мінфіну.
  • Ліцензії дозволяють певні види діяльності за участю автовиробника та операції, необхідні для продажу чи передачі боргу, капіталу чи інших активів «ГАЗ».

Контекст

Мінфін США у 2018 році ввів санкції проти російського бізнесмена Олега Дерипаски та заблокував його активи на території США через «зловмисну діяльність». Санкції з його активів En+ та «Русала» було знято після того, як Дерипаска відмовився від контролю над ними. У жовтні 2021 року в Нью-Йорку та Вашингтоні відбулися обшуки в будинках, які, за словами представника бізнесмена, належать родичам Дерипаски.

Президент США Джо Байден заявляв, що можливе вторгнення Росії в Україну матиме катастрофічні наслідки для російської економіки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні