Категорія
Новини
Дата

Столичний ТРЦ «Магелан» спробують продати з 13-ї спроби

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 12 квітня 2023 року вкотре спробує продати активи російського МР Банку. Серед них і столичний ТРЦ «Магелан», який виставляється на продаж втринадцяте, йдеться у повідомленні пресслужби ФГВФО 29 березня.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Одним лотом на аукціон буде виставлено: ТРЦ «Магелан» площею понад 28 500 кв. м, що розташований у Києві на проспекті Академіка Глушкова; права вимоги за двома кредитними договорами, що укладені з юрособою, та дебіторська заборгованість; майновий комплекс площею 13 000 кв. м у с. Крупець Хмельницької області.
  • Стартова ціна лоту – 790,95 млн грн. Кошти з продажу спрямують на виплати кредиторам МР Банку, який ліквідується.

Контекст

У перший день повномасштабного вторгнення Росії НБУ відкликав ліцензії двох українських «дочок» найбільших держбанків РФ – Сбербанку Росії та ВЕБ.РФ – Міжнародного резервного банку (МР Банк) і Промінвестбанку (ПІБ).

З 2017 року за рішенням РНБО обидві українські установи перебували під санкціями. Їм заборонялося в будь-якій формі виводити капітал на користь російських материнських структур, тож банки поступово скорочували діяльність. На момент рішення НБУ про виведення з ринку МР Банк займав 14-те місце у банківській системі за обсягом активів, ПІБ – 30-те. На їх балансах залишались активи на загальну суму близько 30 млрд грн (понад $1 млрд за курсом на 24 лютого).

Ключовим рішенням було прийняття Верховною Радою закону про примусову конфіскацію власності громадян РФ в рахунок майбутніх репарацій. Уряд вніс на розгляд РНБО пропозицію вилучити, зокрема, й активи колишнього Сбербанку та ПІБ.

У травні Рада нацбезпеки та оборони прийняла рішення про конфіскацію активів Промінвестбанку та колишнього Сбербанку Росії через їхню належність російським державним структурам.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні