Категорія
Новини
Дата

Суд скасував арешт з української дочки «Білоруснафти», активи якої були передані в управління ДТЕК

1 хв читання

Київський апеляційний суд скасував арешт з компанії «Сервіс ойл», яка належить уряду Білорусі, відхиливши апеляційну скаргу на рішення першої інстанції. АРМА передала активи компанії в управління ДТЕК у березні 2023-го.

На початку повномасштабної війни майно «Сервіс ойл» арештували через причетність Білорусі до російської агресії проти України.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Українська компанія «Сервіс ойл» повністю належить «Білоруснафті», яка на 100% належить уряду Білорусі.
  • 1 травня 2024 року суд зняв арешт з частини майна компанії «Сервіс Ойл», а саме – бурового обладнання. Однак рішення суду досі не опубліковане в реєстрі – про це стало відомо лише з апеляції прокурора Подільської окружної прокуратури міста Києва, яку суд відхилив.
  • 26 липня суд планує розглянути клопотання «Сервіс Ойл» про скасування арешту з усього її майна.

Контекст

ТОВ «Сервіс Ойл» заснували в 2012 році. Компанія спеціалізується на бурінні, ремонті свердловин, розробці нафтових родовищ. Клієнтами ТОВ, зокрема, були «Укргазвидобування» й ДТЕК.

У грудні 2022-го компанія змінила засновника з РУП ВО «Бєлоруснєфть» на ВАТ «Пуховичінафтопродукт». Статутний капітал «Сервіс Ойл» оцінюється у 901,3 млн грн. У 2020 році виторг компанії впав із 1,024 млрд грн до 675 млн грн, збиток склав 138 млн грн.

16 червня 2022-го суд арештував корпоративні права ТОВ «Сервіс Ойл» у вигляді статутного капіталу в розмірі майже 1 млрд грн, а також майно вартістю 3 млрд грн.

Наприкінці липня 2022-го Подільська окружна прокуратура передала активи білоруської компанії в управління АРМА.

У березні 2023-го компанія «ДТЕК Нафтогаз» перемогла у відкритому конкурсі АРМА з управління арештованим майном «Сервіс Ойл».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд