Категорія
Новини
Дата

«ДТЕК Нафтогаз» отримає в управління активи білоруської компанії, яка спеціалізується на бурінні

Компанія «ДТЕК Нафтогаз» перемогла у відкритому конкурсі АРМА з управління арештованим майном компанії з білоруським корінням «Сервіс Ойл», йдеться у повідомленні «ДТЕК Нафтогаз». Компанія спеціалізується на бурових роботах.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • ТОВ «Нафтогазенергія» (входить до «ДТЕК Нафтогаз») визнали переможцем конкурсу 22 грудня 2022 року. Наразі компанія очікує завершення оцінки арештованого майна та інших дій, необхідних для укладання з АРМА договору управління майном і отримання його в управління.
  • У «ДТЕК Нафтогаз» зазначили, що через війну компанія стикнулася з гострим дефіцитом нафтогазових сервісів. «Отримання в управління обладнання «Сервіс Ойл» дасть змогу заповнити цей дефіцит і вийти на новий рівень обсягів бурових і сервісних робіт», – заявляють у компанії.

Контекст

ТОВ «Сервіс Ойл» (входило до РУП ВО «Бєлоруснєфть») засноване в 2012 році. Компанія спеціалізується на бурових роботах, капітальному та поточному ремонті свердловин, проєктуванні розробки нафтових родовищ тощо. Клієнтами ТОВ, зокрема, були «Укргазвидобування» й ДТЕК.

У грудні 2022 року компанія змінила засновника – замість РУП ВО «Бєлоруснєфть» ним стало ВАТ «Пуховичінафтопродукт». За даними YouControl, статутний капітал «Сервіс Ойл» становить 901,3 млн грн. У 2020 році виторг компанії впав із 1,024 млрд грн до 675 млн грн. У 2020 році збиток склав 138 млн грн (роком раніше прибуток сягав 115 млн грн).

16 червня суд арештував корпоративні права ТОВ «Сервіс Ойл» у вигляді статутного капіталу в розмірі майже 1 млрд грн, а також майно вартістю 3 млрд грн.

Наприкінці липня Подільська окружна прокуратура передала активи білоруської компанії в управління АРМА.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні