Категорія
Новини
Дата

Активи білоруської компанії «Сервіс Ойл» на 4 млрд грн перейшли в управління АРМА

Подільська окружна прокуратура передала активи білоруської компанії на суму близько 4 млрд гривень в управління АРМА, повідомила пресслужба Офіса генпрокурора. За даними Forbes, йдеться про компанію «Сервіс Ойл», корпоративні права та майно якої раніше було заарештовано.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За даними слідства, на території України функціонує білоруське підприємство, яке надає послуги у сфері добування нафти та природного газу.
  • У своїй діяльності воно використовує обладнання Республіканського унітарного підприємства «Бєлоруснафта», заявляє прокуратура. 
  • В рамках слідства правоохоронці досліджують діяльність цього підприємства в частині можливого сприяння РФ під час підготовки та проведення агресивної війни проти України.
  • За клопотанням прокуратури суд арештував корпоративні права підприємства — майже 1 млрд грн статутного капіталу, а також нерухоме та рухоме майно орієнтованою вартістю 3 млрд грн.
  • Прокуратура не розкриває назву компанії. За даними Forbes, йдеться про ТОВ «Сервіс Ойл».

Контекст

16 червня суд арештував корпоративні права ТОВ «Сервіс Ойл» у вигляді статутного капіталу в розмірі майже 1 млрд грн, а також майно вартістю 3 млрд грн.

ТОВ «Сервіс Ойл» (входило в РУП ВО «Бєлоруснєфть») засноване в 2012 році. Компанія спеціалізується на бурових роботах, капітальному і поточному ремонті свердловин, проєктуванні розробки нафтових родовищ тощо. Клієнтами ТОВ, зокрема, були «Укргазвидобування» та ДТЕК.

У грудні минулого року компанія змінила засновника – замість РУП ВО «Бєлоруснєфть» ним стало ВАТ «Пуховичінафтопродукт». За даними YouControl, статутний капітал «Сервіс Ойл» складає 901,3 млн грн. В 2020 році виторг компанії впав з 1,024 млрд грн до 675 млн грн. У 2020 році збиток склав 138 млн грн (роком раніше був прибуток 115 млн грн).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні