Категорія
Новини
Дата

Суд визнав недійсною купівлю Новинським 30% акцій «Харківобленерго»

Касаційний господарський суд 21 вересня визнав недійсним договір купівлі-продажу 29,79% акцій АТ «Харківобленерго» компанією Smart Holding (Cyprus) LTD. Підприємство бізнесмена Вадима Новинського заявило, що таке рішення «грає на користь корупціонерів» в енергетичній компанії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

- З вимогою визнати договір недійсним до суду звернувся менеджмент «Харківобленерго». Перші дві інстанції відмовили в задоволенні зазначених вимог, відтак «Харківобленерго» звернувся до Касаційного господарського суду, який входить до складу Верховного Суду. 

- Після отримання повного тексту рішення, Smart Holding обіцяє відстоювати своє право бути акціонером АТ «Харківобленерго».

- Компанія Новинського закликала Міненерго «звернути увагу на ознаки корупції в діях менеджменту підприємства». «Існуюча ситуація вкотре дає вкрай негативний сигнал потенційним інвесторам», – вважають у Smart Holding.

Контекст

Smart Holding Вадима Новинського закрила угоду з придбання 29,795% акцій «Харківобленерго» і «Харківенергозбут» у Inter Growth Investments Limited (Кіпр). Договори купівлі-продажу акцій обох компаній були підписані 21 грудня 2020 року.

Раніше 29,8% акцій «Харківобленерго» володіла Garensia Enterprises, повʼязана з групою «Енергетичний стандарт» Костянтина Григоришина. За даними Youcontrol, напередодні угоди цим пакетом акцій володів росіянин Володимир Лукʼяненко. 65% «Харківобленерго» належить державі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні