Категорія
Новини
Дата

Suziria Group залучила $4,5 млн від Ощадбанку на перенесення виробництва кормів для тварин з ЄС в Україну

1 хв читання

Один із найбільших виробників кормів для тварин – Suziria Group – залучив фінансування від Ощадбанку на $4,5 млн, які планується спрямувати на будівництво нових потужностей, щоб перенести виробництво з ЄС в Україну. У липні компанія отримала на ці ж цілі грант від USAID на $2 млн, повідомила пресслужба Ощадбанку.

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Деталі

  • Компанія, яка поступово відмовляється від виготовлення продукції за кордоном, дійсно заслуговує на підтримку, зазначив Юрій Каціон, заступник голови правління Ощадбанку, відповідальний за корпоративний бізнес. Поєднання $4,5 млн кредитних коштів від Ощаду з $2 млн гранту від USAID значно скоротило для компанії термін окупності інвестиційного проєкту, додав він.
  • Вологі корми для домашніх тварин Suziria Group виготовляє на партнерських потужностях у країнах ЄС. Залучені кошти компанія направить, зокрема, на перенесення виробництва в Україну. Для цього планується будівництво нових потужностей з обсягом виробництва 10 000 т на рік.
  • Розвиток власного виробництва допоможе компанії поступово відмовитись від імпорту цієї категорії продукції та розширити географію продажів, йдеться у пресрелізі. 
  • За три роки Suziria Group планує розпочати власний експорт вологих кормів для домашніх тварин українського виробництва на європейський ринок та подвоїти обсягів виробництва в найближчі пʼять років. 

Контекст

У листопаді 2023 року Suziria Group оголосила про відкриття виробництва площею 1600 кв. м у місті Калуш Івано-Франківської області. Воно спеціалізується на виготовленні мʼясних ласощів для собак і котів під брендом Half&Half. На ньому планували виробляти близько 7200 т натуральної продукції щороку та забезпечувати робочими місцями понад три десятки співробітників на кожній зміні.

Це другий виробничий обʼєкт, який група розташувала в місті Калуш. Запуск першого – зернових кормів і ласощів – відбувся у вересні 2022-го. 

Частина потужностей компанії у Харкові була релокована до ЄС.

Компанія працює на ринку товарів для домашніх тварин понад 30 років. До її складу входять компанії Suziria Brands, Suziria Distribution і омніканальна мережа зоомаркетів MasterZoo. Suziria Brands експортує свої продукцію харчової, нехарчової та ветеринарної категорій Savory, Priroda, SpecialOne, ProVet до понад 10 партнерів.

Виторг ТОВ «Сузірʼя Центр» Поліни та Олексія Кошарних у 2023 році становив 1,6 млрд грн, ТОВ «НВП Сузірʼя» – 200 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд