Категорія
Новини
Дата

Танки Leopard та гаубиці PzH 2000. Німеччина та союзники анонсували чергову військову допомогу Україні

1 хв читання

Європейські партнери планують якнайшвидше передати Україні 77 основних бойових танків Leopard 1A5. Також Сили оборони України отримають гаубиці PzH 2000 від Німеччини, повідомив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус 6 вересня на засіданні формату «Рамштайн», пише Spiegel.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • Крім 77 Leopard 1A5 від європейських партнерів, Україна отримає 12 самохідних гаубиць PzH 2000 вартістю €150 млн від Німеччини. 
  • Шість із них надійдуть цього року, ще шість – наступного року, повідомив Пісторіус.
  • Водночас США анонсували новий пакет військової допомоги Україні на $250 млн. Міністр оборони США Ллойд Остін на засіданні на базі «Рамштайн» сказав, що цей військовий пакет збільшить можливості для задоволення зростаючих потреб України.

Контекст

6 вересня на авіабазі в Німеччині проходить 24-те засідання у форматі «Рамштайн» для допомоги Україні. Президент Володимир Зеленський, який також приїхав на засідання, заявляв, що на зустрічі, зокрема, обговорять «далекобійні рішення партнерів».

Німеччина займає друге після США місце за обсягом військової допомоги, що надається Україні. 

У серпні німецький уряд підтвердив передачу Україні нового пакета військової допомоги, до якого увійшли додаткова система ППО Iris-T SLS, снаряди калібру 155-м, надводні та розвідувальні дрони.

5 вересня канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив замовлення 17 додаткових систем протиповітряної оборони IRIS-T для України, щоб допомогти відбивати російські атаки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд