Категорія
Новини
Дата

Tesla шукає місце для будівництва автомобільного заводу в Індії вартістю $2-3 млрд – FT

Компанія Tesla цього місяця відправить команду для розвідки місць в Індії для заводу з виробництва електромобілів вартістю $2–3 млрд, пише Financial Times із посиланням на джерела, які безпосередньо знайомі з планами автовиробника.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Крок до виробництва автомобілів в Індії був зроблений після того, як Нью-Делі минулого місяця знизило тарифи на дорогі імпортні електромобілі для компаній, які зобовʼязуються виготовляти їх у країні протягом трьох років. Зниження тарифів було поступкою, яку Tesla добивалася як попередньої умови для інвестицій.
  • Джерела заявили, що до кінця квітня компанія відправить команду зі США для вивчення майданчиків для заводу, зосередивши увагу на штатах з наявними автомобільними центрами, включаючи Махараштру та Гуджарат на заході та Таміл Наду на півдні.
  • Деякі автовиробники мають заводи в штаті Харьяна, сусідньому з Нью-Делі, і один із співрозмовників зазначив, що, на їхню думку, Tesla може також пошукати потенційні майданчики навколо столиці. Однак друга людина сказала, що компанія Ілона Маска зосередить свою увагу на трьох інших штатах, які мають порти, що полегшує експорт автомобілів.
  • Tesla повідомила індійським чиновникам, що розглядає можливість виробництва на новому заводі автомобіля меншого розміру, ніж нинішні моделі, ціна якого буде менше $30 000. Потім компанія могла б продавати модель в Індії та експортувати до Південно-Східної Азії, Перської затоки, Африки, а також до Південної та Східної Європи.
  • Одне з джерел, знайомих із планами Tesla, повідомило, що компанія розглядає можливість розпочати з інвестицій у $2–3 млрд в індійський автомобільний завод. Постачальники вкладуть ще мільярди доларів, що зробить це однією з найбільших іноземних інвестицій Індії.
  • За словами джерел, компанія очікувала, що завод досягне рівня виробництва 500 000 автомобілів на рік, коли вийде на повну потужність.

Контекст

Підтверджені інвестиції в Tesla стануть серйозним стимулом для уряду премʼєр-міністра Нарендри Моді напередодні виборів, які розпочнуться цього місяця, на яких у центрі уваги будуть показники бізнесу та створення робочих місць.

Моді підштовхнув Маска інвестувати в Індію, коли вони зустрілися під час візиту премʼєр-міністра до США минулого року. 

Потенційне розширення глобальної заводської мережі Tesla відбувається на тлі уповільнення зростання світового продажу електромобілів. Група також будує завод у Мексиці, який, як очікується, буде запущено в експлуатацію у 2026 році.

У першому кварталі постачання Tesla знизилися на 8,5%, до 386 810 автомобілів, порівняно з роком раніше, і за цей період компанія виробила 433 371 автомобіль.Tesla поставила 369 783 моделі Model 3 та Model Y, а також близько 17 000 автомобілів інших моделей, включаючи седан Model S, Cybertruck та позашляховик преміум-класу Model X. Востаннє автовиробник повідомляв про падіння продажів у другому кварталі 2020 року, коли пандемія COVID-19 змусила Tesla зупинити виробництво.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні