Категорія
Новини
Дата

Tesla знову перенесла виробництво Cybertruck. Тепер планує випуск електропікапу наприкінці 2023 року – Reuters

1 хв читання

Tesla має намір розпочати масове виробництво свого Cybertruck наприкінці 2023 року. Генеральний директор компанії Ілон Маск вперше повідомив про випуск електропікапа ще 2019 році, пише Reuters.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Минулого місяця Tesla заявила, що працює над підготовкою свого заводу в Остіні, штат Техас, для виробництва нової моделі, раннє виробництво якої має початися в середині 2023 року. «Ми знаходимося на останньому етапі для Cybertruck», – сказав Маск.
  • Тож, це означатиме, що потенційні покупці, які заплатили $100, щоб зарезервувати Cybertruck, чекатимуть на нього ще один рік.
  • Компанія не оголосила остаточну ціну на Cybertruck, не показала серійну версію автомобіля та не уточнила, як здійснюватиметься постачання акумуляторів для нової моделі.
  • IDRA Group, італійська компанія, що виробляє прес Giga Press, який використовуватиметься для лиття під тиском деталей для Cybertruck, повідомила в LinkedIn минулого тижня, що 9000-тонна машина для виробництва деталей для вантажівок упакована та готова до відправки.
  • Раніше Tesla використовувала Giga Press, щоб скоротити вартість та складність виробництва своєї моделі Y, інновацію, яку вивчали інші автовиробники, включаючи Toyota.

Контекст

У 2019 році Tesla планувала початкову ціну менше ніж $40 000, але з того часу ціни на нові автомобілі зросли, і Tesla підняла ціни на всю свою лінійку. Маск представив Cybertruck в 2019 році. З того часу компанія тричі переносила терміни виробництва: з кінця 2021 року на кінець 2022 року, потім на початок 2023 року і нещодавно на середину 2023 року.

Вважається. що запуск Cybertruck дозволить Tesla вийти на ринок електромобілів в одному з найприбутковіших сегментів ринку США та скласти конкуренцію електричним пікапам таких компаній, як Ford Motor Co та Rivian Automotive, які випустили моделі в обмеженій кількості.

У січні Маск назвав нестачу компонентів постачальника причиною перенесення запуску Cybertruck до кінця першого кварталу 2023 року.

У травні Tesla припинила приймати замовлення на Cybertruck за межами Північної Америки. Маск сказав тоді, що компанія мала «більше замовлень на перші Cybertrucks, ніж ми могли б виконати за три роки після початку виробництва».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд