Категорія
Новини
Дата

Tesla знову перенесла виробництво Cybertruck. Тепер планує випуск електропікапу наприкінці 2023 року – Reuters

1 хв читання

Tesla має намір розпочати масове виробництво свого Cybertruck наприкінці 2023 року. Генеральний директор компанії Ілон Маск вперше повідомив про випуск електропікапа ще 2019 році, пише Reuters.

Ключові факти

  • Минулого місяця Tesla заявила, що працює над підготовкою свого заводу в Остіні, штат Техас, для виробництва нової моделі, раннє виробництво якої має початися в середині 2023 року. «Ми знаходимося на останньому етапі для Cybertruck», – сказав Маск.
  • Тож, це означатиме, що потенційні покупці, які заплатили $100, щоб зарезервувати Cybertruck, чекатимуть на нього ще один рік.
  • Компанія не оголосила остаточну ціну на Cybertruck, не показала серійну версію автомобіля та не уточнила, як здійснюватиметься постачання акумуляторів для нової моделі.
  • IDRA Group, італійська компанія, що виробляє прес Giga Press, який використовуватиметься для лиття під тиском деталей для Cybertruck, повідомила в LinkedIn минулого тижня, що 9000-тонна машина для виробництва деталей для вантажівок упакована та готова до відправки.
  • Раніше Tesla використовувала Giga Press, щоб скоротити вартість та складність виробництва своєї моделі Y, інновацію, яку вивчали інші автовиробники, включаючи Toyota.

Контекст

У 2019 році Tesla планувала початкову ціну менше ніж $40 000, але з того часу ціни на нові автомобілі зросли, і Tesla підняла ціни на всю свою лінійку. Маск представив Cybertruck в 2019 році. З того часу компанія тричі переносила терміни виробництва: з кінця 2021 року на кінець 2022 року, потім на початок 2023 року і нещодавно на середину 2023 року.

Вважається. що запуск Cybertruck дозволить Tesla вийти на ринок електромобілів в одному з найприбутковіших сегментів ринку США та скласти конкуренцію електричним пікапам таких компаній, як Ford Motor Co та Rivian Automotive, які випустили моделі в обмеженій кількості.

У січні Маск назвав нестачу компонентів постачальника причиною перенесення запуску Cybertruck до кінця першого кварталу 2023 року.

У травні Tesla припинила приймати замовлення на Cybertruck за межами Північної Америки. Маск сказав тоді, що компанія мала «більше замовлень на перші Cybertrucks, ніж ми могли б виконати за три роки після початку виробництва».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні