Категорія
Новини
Дата

Три світові аукціонні будинки претендують на реалізацію конфіскованої яхти Медведчука – АРМА

У четвер, 18 квітня, закінчився термін прийому документів для участі в конкурсному відборі юридичної особи, яка здійснюватиме реалізацію арештованої яхти Royal Romance Віктора Медведчука, повідомляє пресслужба АРМА. Згідно з повідомленням, претендентів троє.

Ключові факти

  • «Маємо трьох офіційних претендентів. Це відомі світові аукціонні будинки, які візьмуть участь у конкурсі», – повідомила голова АРМА Олена Дума.  
  • Безпосередньо конкурсний відбір відбудеться 23 квітня о 10:00 в будівлі офісу Нацагентства. Захід транслюватимуть у прямому ефірі. 

Контекст

До війни Forbes оцінював статки Віктора Медведчука в $620 млн. Третина цієї суми, $190 млн – його персональний транспорт, зокрема 92-метрова яхта Royal Romance. Вона побудована в 2015 році нідерландською компанією Feadship, тоді коштувала близько $200 млн. Але після введених проти Медведчука та його оточення санкцій у лютому 2021 року Forbes оцінив її удвічі дешевше. Медведчук володів яхтою через офшор на Маршаллових островах.

16 березня 2022 року Львівський суд заарештував яхту. Правоохоронці Хорватії у травні 2022 року заарештували Royal Romance. Арешт було накладено відповідно до санкцій ЄС, запроваджених проти політиків і посадовців, яких пов’язують із Кремлем.

У листопаді уряд вдосконалив процедуру реалізації арештованих активів, також впроваджено можливість їх продажу за кордоном. Відповідні зміни внесені у постанови №719 та №558. АРМА тоді заявило, що це дає змогу продати 92-метрову яхту, конфісковану у Віктора Медведчука.

У січні 2024 року Окружний суд м. Спліт (Хорватія) ухвалив рішення передати судно Royal Romance Україні.

У лютому Кабмін погодив продаж Royal Romance, що належить сімʼї Медведчуків.

20 березня вперше в історії України та практиці АРМА було оголошено про початок реалізації арештованого активу за кордоном – яхти Медведчука Royal Romance. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні