Категорія
Новини
Дата

Ціни на нафту зростають через загострення ситуації в Україні. Brent протестувала позначку в $97 за барель

1 хв читання

Нафта дорожчає через побоювання щодо перебоїв з поставками на тлі ескалації напруженості у відносинах між Росією та Україною. На початку торгів Brent досягала найвищого рівня з вересня 2014 року – $97,66 за барель.

Ключові факти

  • Ціна квітневих фʼючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures 22 лютого на 10:50 за Києвом зросла на 3,31% – до $96,10.
  • Ціна березневих фʼючерсів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) досягла $94,58 (+4,40%).
  • Малоймовірно, що США та ЄС запровадять енергетичні санкції проти Росії на тлі загострення ситуації навколо України, оскільки це створить проблеми для них самих, вважає аналітик Commonwealth Bank Вівек Дхар. Проте РФ і сама може обмежити постачання нафти та газу, якщо спробує помститися Заходу за нові санкції, додав він.

Контекст

Президент РФ Володимир Путін визнав «незалежність» псевдореспублік ОРДЛО. Україна кваліфікує останні дії РФ як порушення суверенітету та територіальної цілісності держави та покладає всю відповідальність за наслідки на політичне керівництво Росії, заявив президент Володимир Зеленський. Президент США Джо Байден підписав указ про введення санкцій за визнання Росією «незалежності» ОРДЛО, повідомив Білий дім. На незаконне рішення Путіна вже відреагували голови Єврокомісії та Європейської Ради.

Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що скликає у вівторок позачергове засідання глав МЗС для затвердження санкцій проти РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні