Ілон Маск, Twitter /Колаж Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

Twitter працює над функцією платежів. Компанія подала заявки на отримання держліцензій США

Twitter почав подавати заявки на отримання регулюючих ліцензій у США та розробляти програмне забезпечення, необхідне для впровадження платежів на платформі Фото Колаж Анна Наконечна

Twitter почав подавати заявки на отримання регулюючих ліцензій у США та розробляти програмне забезпечення, необхідне для впровадження платежів на платформі, оскільки Ілон Маск шукає нові джерела доходу для розвитку бізнесу, пише Financial Times.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • В Twitter почали розробляти архітектуру, необхідну для полегшення платежів на платформі, з невеликою командою, повідомили два джерела.
  • Кроки щодо платежів через сайт є важливою частиною плану Маска з відкриття нових потоків доходів. 
  • Рекламний бізнес Twitter з річним оборотом у $5 млрд обвалився з того часу, як Маск купив платформу за $44 млрд у жовтні, і маркетологи висловили стурбованість з приводу управління та модерації контенту.
  • Маск сказав, що хоче, щоб Twitter пропонував фінтех-послуги, такі як однорангові транзакції, ощадні рахунки та дебетові карти, в рамках генерального плану із запуску «всеосяжного додатка», який включає обмін повідомленнями, платежі та комерцію. 
  • Команда Twitter розробляє сховище для зберігання та захисту даних, а також просуває нормативні перевірки, потрібні перед запуском платіжного сервісу. У листопаді Twitter зареєструвався в Міністерстві фінансів США як платіжна система, згідно з нормативними документами. За словами джерел, тепер він також почав подавати заявки на отримання деяких державних ліцензій, які будуть потрібні для запуску. Інші будуть подані найближчим часом, сподіваючись, що ліцензування в США буде завершено протягом року, сказало одне з джерел. Потім компанія прагне розширення для отримання дозволів регулюючих органів на міжнародному рівні, додали джерела.

Контекст

Масове скорочення робочих місць, добровільне звільнення співробітників і втеча рекламодавців – такий результат першого місяця роботи Twitter під керівництвом Маска. Непродумане поглинання соцмережі вже негативно впливає на найвідоміший актив Маска та головне джерело його багатства – Tesla. Акції компанії падають, а спостерігачі ставлять під сумнів оповитий легендами статус Маска як геніального підприємця.

У грудні голова групи компаній Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) Бернар Арно витіснив із першого місця в рейтингу найбагатших людей світу засновника компаній Tesla і SpaceX Ілона Маска

У вівторок, 17 січня, щоденний дохід Twitter був на 40% нижчим, ніж того ж дня рік тому. Це підкреслює наявність кризи, з якою зіткнувся основний рекламний бізнес Twitter. Понад 500 провідних рекламодавців Twitter призупинили витрати на платформу з того часу, як Ілон Маск очолив компанію у жовтні. Генеральний директор Twitter Маск запустив опитування на платформі соціальних мереж щодо того, чи має він піти з посади голови компанії, і додав, що дотримуватиметься результатів опитування. У підсумку 57,5% користувачів проголосували за відставку Маска.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні