Ілон Маск, Twitter /Колаж Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

Twitter працює над функцією платежів. Компанія подала заявки на отримання держліцензій США

2 хв читання

Twitter почав подавати заявки на отримання регулюючих ліцензій у США та розробляти програмне забезпечення, необхідне для впровадження платежів на платформі Фото Колаж Анна Наконечна

Twitter почав подавати заявки на отримання регулюючих ліцензій у США та розробляти програмне забезпечення, необхідне для впровадження платежів на платформі, оскільки Ілон Маск шукає нові джерела доходу для розвитку бізнесу, пише Financial Times.

Ключові факти

  • В Twitter почали розробляти архітектуру, необхідну для полегшення платежів на платформі, з невеликою командою, повідомили два джерела.
  • Кроки щодо платежів через сайт є важливою частиною плану Маска з відкриття нових потоків доходів. 
  • Рекламний бізнес Twitter з річним оборотом у $5 млрд обвалився з того часу, як Маск купив платформу за $44 млрд у жовтні, і маркетологи висловили стурбованість з приводу управління та модерації контенту.
  • Маск сказав, що хоче, щоб Twitter пропонував фінтех-послуги, такі як однорангові транзакції, ощадні рахунки та дебетові карти, в рамках генерального плану із запуску «всеосяжного додатка», який включає обмін повідомленнями, платежі та комерцію. 
  • Команда Twitter розробляє сховище для зберігання та захисту даних, а також просуває нормативні перевірки, потрібні перед запуском платіжного сервісу. У листопаді Twitter зареєструвався в Міністерстві фінансів США як платіжна система, згідно з нормативними документами. За словами джерел, тепер він також почав подавати заявки на отримання деяких державних ліцензій, які будуть потрібні для запуску. Інші будуть подані найближчим часом, сподіваючись, що ліцензування в США буде завершено протягом року, сказало одне з джерел. Потім компанія прагне розширення для отримання дозволів регулюючих органів на міжнародному рівні, додали джерела.

Контекст

Масове скорочення робочих місць, добровільне звільнення співробітників і втеча рекламодавців – такий результат першого місяця роботи Twitter під керівництвом Маска. Непродумане поглинання соцмережі вже негативно впливає на найвідоміший актив Маска та головне джерело його багатства – Tesla. Акції компанії падають, а спостерігачі ставлять під сумнів оповитий легендами статус Маска як геніального підприємця.

У грудні голова групи компаній Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) Бернар Арно витіснив із першого місця в рейтингу найбагатших людей світу засновника компаній Tesla і SpaceX Ілона Маска

У вівторок, 17 січня, щоденний дохід Twitter був на 40% нижчим, ніж того ж дня рік тому. Це підкреслює наявність кризи, з якою зіткнувся основний рекламний бізнес Twitter. Понад 500 провідних рекламодавців Twitter призупинили витрати на платформу з того часу, як Ілон Маск очолив компанію у жовтні. Генеральний директор Twitter Маск запустив опитування на платформі соціальних мереж щодо того, чи має він піти з посади голови компанії, і додав, що дотримуватиметься результатів опитування. У підсумку 57,5% користувачів проголосували за відставку Маска.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні