Категорія
Новини
Дата

Twitter запускає можливість редагування твітів для платних підписників

Компанія Twitter Inc. вперше запускає кнопку редагування після багатьох років суперечок як усередині компанії, так і за її межами. Функцією зможуть скористатися користувачі Twitter Blue, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Функція редагування незабаром буде доступна користувачам, які платять $4,99 на місяць за підписку на Twitter Blue.
  • «Редагувати твіт» – так називатиметься ця функція, яка дозволить користувачам вносити зміни до свого твіту протягом 30 хвилин після його початкової публікації. Відредаговані твіти матимуть мітку, а інші користувачі соцмережі зможуть клацнути по мітці, щоб переглянути попередні версії повідомлення.
  • Компанія спеціально тестує кнопку редагування з невеликою групою користувачів, сподіваючись швидко вирішити можливі проблеми, йдеться в повідомленні компанії в блозі. Клавіша редагування зʼявиться у користувачів Twitter Blue в найближчі тижні.

Контекст

Twitter роками обговорював плюси та мінуси кнопки редагування, і деякі побоювалися, що нею зловживатимуть люди, які сподіваються стати популярними, лише для того, щоб змінити зміст повідомлення після того, як воно було ретвітнуте.

Колишній генеральний директор Джек Дорсі зовсім недавно, у січні 2020 року, заявив, що поява кнопки редагування малоймовірна, але її так широко просили, що компанія так і не зробила остаточного рішення про те, чи буде вона щось запускати.

Дебати спалахнули на початку цього року, коли генеральний директор Tesla Inc Ілон Маск придбав велику частку в компанії, а потім опитав своїх підписників, чи хочуть вони кнопку редагування. Більшість тих, хто проголосував, сказали «так».

Twitter швидко підтвердив, що вже проводить внутрішнє тестування цієї функції, і, очевидно, намагаючись відокремити проєкт від впливу Маска, пояснив, що розпочав роботу над кнопкою редагування до опитування мільярдера.

У 2021 році компанія Twitter запустила платну підписку для користувачів. Послуга має назву Twitter Blue, тоді ціна підписки на Twitter Blue у Великій Британії становила £2,49, а в США $2,99. Twitter Blue включає в себе функцію «скасувати твіт». Також є «режим читання», аби полегшити читання довгих ланцюжків.

Передплатники також зможуть змінити колір програми Twitter, який за замовчуванням є синім. Інші доступні варіанти – жовтий, червоний, фіолетовий, оранжевий та зелений.

Також користувачі зможуть зберегти твіти в закладки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні