У SEC попереджають про загрозу ШІ для фінансової стабільності /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

У SEC попереджають про загрозу ШІ для фінансової стабільності

Shutterstock

Головний регулятор Волл-Стріт вважає, що поширення штучного інтелекту означає, що урядам, ймовірно, доведеться переглянути правила підтримання глобальної фінансової стабільності, повідомив очільник Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) Гері Генслер, пише Bloomberg.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами Генслера, регулювальні органи повинні вирішувати проблеми, повʼязані з новими технологіями. Він також повторив, що співробітники комісії зважують, чи потрібні нові правила.
  • «ШІ може посилити фінансову нестабільність, оскільки може сприяти стадності, коли окремі учасники приймають аналогічні рішення, тому що вони отримують один і той самий сигнал від базової моделі або агрегатора даних», – сказав він.
  • Генслер часто обговорював вплив ШІ на фінанси з того часу, як очолив SEC у 2021 році. Однак у понеділок він заявив, що ці питання набули нового значення завдяки нещодавнім досягненням в області ШІ.
  • Він додав, що компанії повинні знати, як використання ними ШІ може вплинути на правила цінних паперів. Генслер сказав, що незалежно від того, чи використовується він для фінансового шахрайства, отримання прибутку від корпорацій чи залучення інвесторів до конкретних продуктів, «SEC буде напоготові».
  • Зокрема, компанії повинні побоюватися введення інвесторів в оману своїми корпоративними заявами та розкривати інформацію про ризики й можливості, які може принести ШІ, сказав він.

Контекст

У більш широкому значенні використання ШІ у бізнесі та суспільстві перебуває під пильною увагою федерального уряду.

Федеральна торгова комісія розпочала розслідування щодо компанії OpenAI Inc, щоб зʼясовувати, чи не порушив розробник ChatGPT закони про захист прав споживачів.

Раніше Федеральна торгова комісія неодноразово попереджала, що закони про захист прав споживачів застосовуються до ШІ, навіть незважаючи на те, що адміністрація та Конгрес щосили намагаються намітити нові правила. Вимоги FTC до OpenAI є першою ознакою того, як вона має намір застосовувати ці попередження. Якщо комісія виявить, що компанія порушує закони про захист прав споживачів, вона може накласти штраф або запровадити регулювання обробки даних.

У червні перша заступниця директора МВФ Гіта Гопінат в інтервʼю Financial Times повідомила про ризик «суттєвих збоїв на ринках праці», повʼязаних із генеративним штучним інтелектом, і закликала політиків швидко розробити правила для управління новою технологією.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні