Категорія
Новини
Дата

Uklon відбив дві хвилі DDoS-атак. Forbes дізнався подробиці

Сервіс замовлення таксі Uklon у неділю, 12 листопада, зафіксував дві хвилі DDoS-атак на свій додаток: перша о 8:00, друга о 10:00 – вона була потужніша і тривала близько трьох годин, повідомив Forbes співзасновник Uklon Віталій Дятленко.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Uklon 12 листопада повідомив про DDoS-атаку на сервіс і активізацію проросійських «журналістів» і Telegram-каналів. 
  • Дятленко в коментарі Forbes сказав, що було дві хвилі DDoS-атак: перша о 8:00 в неділю, друга о 10:00 – вона була потужніша, тривала близько трьох годин.
  • За його словами, за час повномасштабної війни компанія стикались і з більш потужними атаками. Тому сервіс проактивно реагує на аномалії і готовий із цим працювати, додав співвласник компанії. 
  • «Атака не була локалізованою – більшість трафіку надійшло, як не дивно, зі США, Індонезії, Бразилії та Китаю. Ну а геозона «боліт» (РФ. – Forbes) у нас у принципі заблокована, то звідти і не атакують», – пояснив Дятленко.
Uklon відбив дві хвилі DDoS-атак. Forbes дізнався подробиці /Фото 1

Користувачі з російськими прапорцями ставлять низькі бали додатку та пишуть обвинувачення у Google Play

Контекст

У неділю Uklon повідомив, що функція – можливість подати скаргу на водія за «антиукраїнську позицію» – викликала атаку проросійських «журналістів» та Telegram-каналів.

«Починаючи з вечора пʼятниці і всі вихідні (за класикою чорного PR) фіксуємо активність проросійських «журналістів» та Telegram-каналів, які поширюють інформацію про функцію в нашому додатку – скаргу на водія за «антиукраїнську позицію», – йдеться у повідомленні.

У компанії пояснили, що скарга на «антиукраїнську позицію» існувала в додатку від початку повномасштабного вторгнення. Вона була націлена на виявлення ДРГ. Про неї неодноразово згадували у медіапросторі. Тому дивно, що проросійські ресурси одночасно побачили її лише зараз, зазначили в Uklon.

Uklon фіксував тенденцію, коли люди з російськими прапорцями ставлять додатку найнижчу оцінку та пишуть скарги, які не мають нічого спільного з українським сервісом.

У компанії припускають, що причиною загострення провокацій від російських ботів може бути надзвичайна активність компанії у волонтерстві та допомога ЗСУ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні