Категорія
Новини
Дата

Україна отримає $13,6 млрд допомоги від США. Схвалений законопроєкт вже на столі у Байдена

Конгрес США схвалив виділення $13,6 млрд допомоги Україні, пише Reuters. За цим пакетом допомоги послідують і додаткові заходи, сказала спікер Палати представників Ненсі Пелосі.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Законопроєкт ухвалено двопартійним голосуванням 68 проти 31 через день після того, як Палата представників схвалила документ. Очікується, що президент Джо Байден підпише законопроєкт до опівночі в п’ятницю.
  • Понад $4 млрд з $13,6 млрд отримають Україна та країни Східної Європи для вирішення проблем з 2 млн біженців. $6,7 млрд буде виділено на військову допомогу Україні та союзникам США, розміщення американських військ у регіоні, а також на забезпечення економічних санкцій проти РФ.
  • За цим пакетом допомоги Україні, ймовірно, послідують додаткові заходи, щоб допомогти Києву боротися з Росією та відновитися після руйнувань, заявила напередодні спікер Палати представників Ненсі Пелосі.

Контекст

Президент США Джо Байден минулого тижня попросив Конгрес виділити $10 млрд на військову, гуманітарну та економічну допомогу Україні та союзникам у Європі. Пізніше Конгрес погодив збільшення цієї суми до $13,6 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні