Категорія
Новини
Дата

Україна отримає пільговий кредит на €150 млн від ФРН. Кошти спрямують на відбудову критичної інфраструктури

1 хв читання

Кабінет міністрів залучить пільговий кредит до €150 млн від державного банку уряду ФРН Кредитної установи для відбудови (KfW), повідомила пресслужба уряду. Кошти спрямують, зокрема, на відбудову критичної інфраструктури.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Україна отримає кредит на 15 років з урахуванням відстрочення першого платежу на пʼять років від дати укладання угоди.
  • Фінансова підтримка міжнародних партнерів України з 24 лютого цього року склала вже понад $5 млрд, повідомив прем’єрміністр Денис Шмигаль. 
  • Кредит на €150 млн від Німеччини збільшує загальний розмір підтримки від ФРН до €300 млн. 
  • Ці кошти одразу будуть направлені на підтримку наших громадян та відбудову критичної інфраструктури, наголосив Шмигаль.

Контекст

За останні тижні уряд досяг домовленості про отримання кредиту від уряду Японії в розмірі $100 млн та фінансової підтримки від Світового банку в розмірі $1,5 млрд.

Україна потребує близько $5 млрд на місяць додаткового фінансування. Наразі можна розраховувати на понад $11,5 млрд, сказав в інтервʼю Forbes представник України у Світовому банку Роман Качур.

За його словами, Світовий банк надав $1 млрд, очікується ще $2 млрд. Конгресс США проголосував за пакет, який включає $8,5 млрд прямої допомоги. Уряд Канади оголосив, що передасть $1 млрд у спеціальних правах запозичення (СПЗ). Єврокомісія заявила про макрофін. Наразі найбільшим донором траст-фонду є США – $1 млрд, наголосив Качур.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд