Категорія
Новини
Дата

Україна отримає пільговий кредит на €150 млн від ФРН. Кошти спрямують на відбудову критичної інфраструктури

Кабінет міністрів залучить пільговий кредит до €150 млн від державного банку уряду ФРН Кредитної установи для відбудови (KfW), повідомила пресслужба уряду. Кошти спрямують, зокрема, на відбудову критичної інфраструктури.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Україна отримає кредит на 15 років з урахуванням відстрочення першого платежу на пʼять років від дати укладання угоди.
  • Фінансова підтримка міжнародних партнерів України з 24 лютого цього року склала вже понад $5 млрд, повідомив прем’єрміністр Денис Шмигаль. 
  • Кредит на €150 млн від Німеччини збільшує загальний розмір підтримки від ФРН до €300 млн. 
  • Ці кошти одразу будуть направлені на підтримку наших громадян та відбудову критичної інфраструктури, наголосив Шмигаль.

Контекст

За останні тижні уряд досяг домовленості про отримання кредиту від уряду Японії в розмірі $100 млн та фінансової підтримки від Світового банку в розмірі $1,5 млрд.

Україна потребує близько $5 млрд на місяць додаткового фінансування. Наразі можна розраховувати на понад $11,5 млрд, сказав в інтервʼю Forbes представник України у Світовому банку Роман Качур.

За його словами, Світовий банк надав $1 млрд, очікується ще $2 млрд. Конгресс США проголосував за пакет, який включає $8,5 млрд прямої допомоги. Уряд Канади оголосив, що передасть $1 млрд у спеціальних правах запозичення (СПЗ). Єврокомісія заявила про макрофін. Наразі найбільшим донором траст-фонду є США – $1 млрд, наголосив Качур.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні