Категорія
Новини
Дата

Президент Франції Макрон назвав Мінські угоди «єдиним шляхом» до сталого миру в Україні

Мінські угоди – єдиний шлях, який дасть змогу врегулювати конфлікт на сході України та прийти до сталого миру, заявив на пресконференції в Києві президент Франції Емманюель Макрон. Він наголосив, що всі сторони мають виконувати свої зобовʼязання.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Макрон сказав, що ситуацію на сході України він обговорив з президентом РФ на переговорах в Москві. За його словами, Путін підтвердив наміри Росії виконувати Мінські угоди. Те ж саме він нібито почув сьогодні від української сторони.
  • Мінські угоди діють як інструмент захисту суверенітету та територіальної цілісності країни, сказав Макрон. Він наголосив, що всі сторони мають виконувати свої зобовʼязання.
  • «Я почув сьогодні від вас, що ви також готові виконувати ці угоди. Мені здається, що на сьогодні це єдиний шлях, який дасть змогу йти до сталого миру», – сказав президент Франції.
  • У найближчі тижні в рамках Тристоронньої контактної групи можуть бути внесені прояснення щодо комплексу заходів із виконання Мінських угод, які сприятимуть їх виконанню, повідомив Макрон.

Контекст

Всі пропозиції виконати Мінські угоди на умовах, які виставила РФ, будуть відкинуті незалежно від того, хто озвучить їх українському уряду, повідомив глава МЗС України Дмитро Кулеба в ефірі «Свободи слова» на телеканалі ICTV. Він заявив, що весь цивілізований світ визнає виконання Україною своїх зобовʼязань за Мінськими угодами і повну бездіяльність РФ.

Путін раніше звинуватив Україну у нібито саботажі Мінських угод. Причина – Україна виключає варіант отримання Донбасом особливого статусу на російських умовах. Також Україна не збирається йти на прямі переговори з терористами з окупованих територій.

Президенти Росії та Франції «уклали угоду» щодо зниження напруженості ситуації навколо України, написала FT із посиланням на французьких офіційних осіб за підсумками переговорів у Москві. У Кремлі цю інформацію не підтвердили. Прессекретар Путіна Пєсков заявив, що РФ і Франція не могли укласти жодних «угод», оскільки «Франція не є лідером НАТО».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні