Категорія
Новини
Дата

Україна отримає від Японії кредит на $100 млн під 1% річних. Кошти спрямують на фінансування пріоритетних видатків

Україна підписала з Японським агентством міжнародного співробітництва угоду про отримання пільгового кредиту на $100 млн. Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Пільговий кредит у 13 млрд єн, який є першою частиною узгодженої фінансової допомоги між Україною та Японією, буде спрямовано до державного бюджету для фінансування пріоритетних видатків, у першу чергу, на підтримку найбільш незахищеного населення України», – зазначив Марченко.
  • У підписаній угоді передусім йдеться про бюджетну підтримку стабілізації ситуації в Україні, зокрема, забезпечення першочергових соціальних, гуманітарних видатків, видатків на охорону здоров’я, підтримку внутрішньо переміщених осіб та інших пріоритетних видатків, ідеться у повідомленні.
  • Термін погашення кредиту – 30 років, у тому числі пільговий період – 10 років; процентна ставка – 1% річних.

Контекст

У межах санкцій Японія заморозила активи 140 росіян. Під обмеження загалом потрапили понад 200 російських підприємств та організацій. Японія також заборонила експортувати в Росію 3D-принтери, квантові компʼютери та інше високотехнологічне обладнання

Уряд Японії заморозив активи найбільшого банку Росії – Сбербанку, а також найбільшого приватного банку – Альфа-банку. Уряд також заборонить японським приватним особам і компаніям робити нові інвестиції в Росії, які дадуть їм 10 і більше відсотків. Забороні також підлягають позики зі строком погашення більше одного року.

Також країна заявила, що не розраховуватиметься за російський газ та інші послуги у рублях, як того вимагає президент країни Володимир Путін у відповідь на західні санкції. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні