Категорія
Новини
Дата

Україна отримала €600 млн макрофінансової допомоги від ЄС. Попереду ще €9 млрд

Європейська Комісія надала Україні черговий транш макрофінансової допомоги розміром €600 млн, повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • ЄС сьогодні надав новий транш макрофінансової допомоги Україні розміром €600 млн, повідомила фон дер Ляєн. 
  • «Попереду ще більше – ми запропонували додатковий кредит розміром €9 млрд для України у 2022 році. 
  • Крім надання допомоги, ЄС працюватиме над платформою відновлення, «щоб допомогти відбудувати Україну як вільну демократичну країну», написала президентка ЄК.

Контекст

Україна потребує близько $5 млрд на місяць додаткового фінансування. Наразі можна розраховувати на понад $11,5 млрд, сказав в інтервʼю Forbes представник України у Світовому банку Роман Качур.

За його словами, Світовий банк надав $1 млрд, очікується ще $2 млрд. Конгресс США проголосував за пакет, який містить $8,5 млрд прямої допомоги. Уряд Канади оголосив, що передасть $1 млрд у спеціальних правах запозичення (СПЗ). Єврокомісія заявила про макрофін. Наразі найбільшим донором траст-фонду є США – $1 млрд, наголосив Качур.

ЄС планує спільний випуск боргових зобовʼязань, а також використання заарештованих у межах санкцій активів російських олігархів для відновлення зруйнованої війною України, повідомив Bloomberg із посиланням на проєкт плану ЄС.

Ініціатива ЄС передбачає створення структури під назвою RebuildUkraine, куди направлятимуть усі ресурси на відновлення України. В її рамках ЄС розгляне і використання російських активів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні