Категорія
Новини
Дата

Україна отримала $773 млн пільгового кредиту від Канади

До держбюджету України надійшов 1 млрд канадських доларів ($773 млн) кредиту на пільгових умовах від Канади, повідомила пресслужба Мінфіну. Це перші кошти, які Україна отримала через механізм адміністративного рахунку МВФ. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Строк погашення кредиту – 10 років, процентна ставка – 1,69% річних. 
  • Кошти будуть спрямовані до державного бюджету для фінансування пріоритетних видатків, зокрема, на забезпечення першочергових соціальних і гуманітарних видатків.
  • «Ухвалене рішення вкотре демонструє ​​незмінне лідерство Канади в допомозі українському народу та надважливу своєчасність для підтримки України», – зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Контекст

10 березня МВФ перерахував Україні $1,4 млрд в еквіваленті за програмою екстреної підтримки Rapid Financing Instrument. У квітні МВФ створив адміністративний рахунок для зарахування коштів у вигляді частки спеціальних прав запозичень (СПЗ) від країн-донорів на користь України. Усі залучені кошти за використанням цього рахунку мають спрямовуватися на підтримку фінансової стабільності України у формі ґрантів або кредитів.

За даними Мінфіну, фактичний дефіцит загального фонду держбюджету у травні становив 113,4 млрд грн проти передбаченого розписом дефіциту на травень у сумі 209 млрд грн. Держбюджет в цілому за 5 місяців 2022 року було виконано з дефіцитом у 263,2 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні