Категорія
Новини
Дата

Українська мисткиня увійшла до списку 50 найвпливовіших жінок у сфері архітектури та дизайну

Українська мисткиня Вікторія Якуша потрапила до списку найвпливовіших жінок у сфері архітектури та дизайну за версією видання про архітектуру та дизайн Dezeen.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Засновниця студії Yakusha Design Вікторія Якуша увійшла до списку «50 найвпливовіших жінок у сфері архітектури та дизайну». 
  • Списку Dezeen також потрапили головна трендсеттерка світу Лі Еделькурт, старша кураторка відділу архітектури та дизайну в МОМА Паола Антонеллі, дизайнерка інтерʼєру Келлі Вірстлер, засновниця Urquiola Studio Патріція Уркіла, модна дизайнерка Стелла Маккартні та інші.
Українська мисткиня увійшла до списку 50 найвпливовіших жінок у сфері архітектури та дизайну /Фото 1

Вікторія Якуша. Фото: Денис Маноха

Контекст

Вікторія Якуша – архітекторка, дизайнерка, засновниця дизайн-студії Yakusha. У 2014 році Якуша створила бренд Faina, мета якого розповідати про українську культуру, традиції та надихати весь світ використовуючи мову дизайну.

У 2018-му вона створила дизайн-експедиції для просування ремісництва та популяризації українських традицій. 

З 2022 року Якуша починає активну діяльність як лекторка, постійно транслюючи ключові меседжі української спадщини, культури і дизайну виступаючи на таких майданчиках, як: Parsons School of Design, в Sciences Po Institute for Political Studies в Парижі та на різних майданчиках від Нью-Йорку до Сеулу.

Також архітекторка долучилась до пропозицій по концепції розвитку Чернігова і проєктуванню музею Марії Приймаченко в Болотній.

Її остання інсталяція The Land of Light на Design Miami привернула увагу критиків та кураторів своїм унікальним підходом. Два роки тому Якуша увійшла до журі Dezeen Awards 2020.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні