Категорія
Новини
Дата

Українська ППО збила російську ракету, яка прямувала у дамбу Київського водосховища. Фахівці пояснюють, які могли бути наслідки, якби ракету не збили

Вночі російські війська намагалися обстріляти ракетами дамбу Київського водосховища, повідомляє «Укрводшлях».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Факти

  • Сьогодні вранці о 3:50 українська протиповітряна оборона збила російську ракету, що прямувала в напрямку дамби Київського водосховища, розташованої на північ від Києва.
  • Якщо дамбу зруйнувати, повінь завдасть катастрофічних збитків, затопить житлові райони та села, поставивши під загрозу життя сотень тисяч людей.
  • Якщо київська дамба прорве, то Канівська, Кременчуцька та інші греблі каскаду будуть зруйновані, що своєю чергою може призвести навіть до аварії на Запорізькій АЕС.
  • Прорив київської дамби призведе до руйнування Оболоні, Подолу та всього лівого берега Києва. У результаті повінь зруйнує мости та комунікації, залишивши територію без світла, води та транспорту.

Коментарі фахівців

Засновник та співвласник енергетичного холдингу «Гідроенергоінвест-Акванова» Ігор Тинний:

«Якщо ракета потрапить в земляну насипну частину — скоріше за все це не призведе до прориву, тому що величезний земляний прошарок — замортизує удар. Інша справа — влучання в бетонну споруду, або шлюзові камери для проходу суден, що розташовані поруч. Це може призвести до руйнування».

Військовий геодезист, співробітник Придніпровської будівельної академії, який попросив не називати свого прізвища:

«Під час СРСР на українських ГЕС було встановлено систему «Каскад» — у разі контрольованого підриву будь-якої дамби вгорі Дніпра все буде затоплено хвилею все до Чорного моря. Удар однієї ракети навряд чи викличе такий самий обсяг наслідків: обсягу не вистачить на прорив, а конструкція легко піддається ремонту. Але будь-яка руйнація на дамбі (будь-якої) біля АЕС зупинить станцію».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні