Категорія
Новини
Дата

Українські перевізники розпочали протест на кордоні у відповідь на блокування збоку Польщі

На пункті пропуску «Краківець – Корчова» українські перевізники розпочали мітинг у відповідь на блокування польськими протестувальниками перетину кордону, пише «Укрінформ». В акції взяли участь перевізники та водії разом із транспортом, загалом під кордон приїхало понад 30 вантажівок.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Мітинг організували члени громадської організації «Міжнародні автомобільні перевізники України». «Сьогодні – це попереджувальна акція – відповідь на блокування ключовим автошляхів польськими протестувальниками… Нас обурюють дії польських колег, оскільки в цей складний час замість того, щоб підтримати Україну вони створюють перепони», – повідомив очільник ГО Володимир Михалевич.
  • На думку українських водіїв, ситуація, яка виникла, несе непомірну шкоду економікам обох країн, тому вони закликають польських колег об’єднатись, щоб підтримувати продовольчу безпеку світу, а головне – разом боротись за перемогу.
  • Автомобілісти наразі не планують блокувати рух авто і не перешкоджатимуть роботі пункту пропуску. Мета акції – привернути увагу польських перевізників, щоб ті зрозуміли, що блокування шкодить не лише Україні, а й Польщі і зводить нанівець допомогу, яку вона надає Україні.
  • За словами організаторів, мітинг на пункті пропуску «Краківець-Корчова» триватиме до 21 години, і якщо не буде реакції з боку польських протестувальників, акції будуть повторюватися, але їх умови вже будуть не попереджувальні.

Контекст

З 6 листопада польські перевізники розпочали страйки на кордоні з Україною, заблокувавши три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту: Корчова – Краковець, Гребенне – Рава-Руська та Дорогуськ – Ягодин. 

Організатори протесту пропускають лише безпекові та гуманітарні вантажі, решту – по одному вантажному автомобілю на годину. Якщо Україна не виконає їхні умови, польські перевізники планують продовжувати страйки до 3 січня.

Переговори 13 листопада з польськими протестувальниками, які блокують рух вантажівок на кордоні, теж не мали успіху.

15 листопада протестувальники вчергове відмовилися приймати пропозицію після тристоронніх переговорів.

Що означає перекриття трьох найбільших пунктів пропуску з Польщею для української економіки та чи можливо знайти компроміси з польськими мітингарями, читайте в редакційному матеріалі Forbes.

21 листопада перевізники Словаччини почали блокувати рух вантажівок через пункт пропуску «Вишнє Німецьке» в бік українського кордону, повідомила Держприкордонслужба.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні