Категорія
Новини
Дата

Український видобуток газу втратив $700 млн через російські обстріли – голова «Нафтогазу»

У листопаді газодобувні обʼєкти НАК «Нафтогаз України» через російські обстріли втратили $700 млн. Про це повідомив голова «Нафтогазу» Олексій Чернишов на організованій ЄБРР дискусії зі стабілізації та відновлення України, пише «Інтерфакс-Україна».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Чернишов зазначив, що фахівці компанії працюють над усуненням пошкоджень інфраструктури.
  • Росія ракетними атаками пошкодила 350 об’єктів з видобутку газу, цитує Чернишова Reuters. Опалювальний сезон цього року буде важким і через цей фактор, додав він.
  • Відновити обсяги втраченого виробництва газу у «Нафтогазі» планують до кінця грудня цього року.
  • За словами голови «Нафтогазу», Україна оцінює необхідність додаткового імпорту протягом поточного опалювального сезону близько 2,6 млрд куб. м газу, який може знадобитися для виробництва електроенергії й тепла.

Контекст

17 листопада російські війська завдали масованого обстрілу по газовидобувній інфраструктурі «Укргазвидобування», повідомив голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов.

Російським окупантам вдалося зруйнувати декілька об’єктів. Ще кілька зазнали пошкоджень різного ступеня, повідомили в «Нафтогаз України», не вдаючись до деталей щодо кількості зруйнованих і пошкоджених об’єктів. Державна служба з надзвичайних ситуацій вже ліквідувала пожежу, яка виникла внаслідок обстрілу.

Росіяни завдали масованого удару по газовидобутку, бо він є ключовим для успішного проходження опалювального сезону, говорить виконавчий директор Асоціації газовидобувних компаній України Артем Петренко.

Після ракетного обстрілу 17 листопада українці не повинні відчути перебоїв з газопостачання, оскільки в Україні досить розгалужена мережа ГТС, каже колишній топменеджер «Укргазвидобування» (зараз у Нацгвардії) Олександр Потернак. За його словами, газ можливо пустити через альтернативні газогони. Складно декількома ударами нанести відчутну шкоду кінцевим споживачам, впевнений експерт.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні