Категорія
Новини
Дата

Уряд має дозволити виїзд за кордон чоловікам із бізнес-метою. ЄБА звернулася до премʼєра Шмигаля

Європейська Бізнес Асоціація звернулася до прем’єрміністра України Дениса Шмигаля із закликом забезпечити можливість виїзду для працівників, заброньованих підприємствами на період воєнного стану.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На сьогодні в Україні відсутній чіткий та прозорий порядок отримання відстрочок від призову на військову службу для виїзду за кордон, йдеться у зверненні ЄБА.
  • Вже у короткостроковій перспективі це може суттєво знизити якість переговорних процесів із міжнародними бізнес-партнерами або й взагалі призупинити запуск нових бізнес-проєктів, вважають в ЄБА. В кінцевому результаті може програти виробництво промислової й сільськогосподарської продукції та, відповідно, знизиться надходження валюти в країну.
  • Невирішеним залишається питання щодо можливості перетину кордону заброньованих працівників, яким надана відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації та на воєнний час, зазначають в Асоціації.
  • ЕБА просить український уряд забезпечити можливість виїзду для працівників, заброньованих підприємствами на період воєнного стану, а також розробити порядок надання короткострокової відстрочки військовозобов’язаним громадянам України від призову на військову службу для виїзду за кордон із бізнес-метою.

Контекст

Під час воєнного стану чоловіки призовного віку можуть виїжджати за кордон лише за певних обставин. Зокрема, якщо вони супроводжують дітей або осіб, які потребують допомоги. Виняток також – водії, які здійснюють вантажні перевезення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні