Категорія
Новини
Дата

Уряд звільнив трьох заступників міністрів та призначив шістьох. Першим заступником міністра оборони став Павлюк

Кабінет міністрів призначив першим заступником міністра оборони генерал-лейтенанта Олександра Павлюка, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук. Також уряд призначив пʼятьох заступників міністра внутрішніх справ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Кабінет міністрів звільнив: з посади першого заступника міністра оборони Івана Руснака, з посади заступника міністра оборони з питань цифрового розвитку Олега Гайдука, з посади заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Котія.
  • Водночас генерал-лейтенант Олександр Павлюк став першим заступником міністра оборони України.
  • Заступниками міністра внутрішніх справ призначили Богдана Драп’ятого, Катерину Павліченко, Олексія Сергєєва, Василя Тетерю та Леоніда Тимченка. 7 лютого парламент призначив нового міністра внутрішніх справ, ним став Ігор Клименко.

Контекст

21 січня видання «Дзеркало тижня» опублікувало матеріал, у якому повідомляється, нібито ціни на закупівлю харчів і надання послуг із харчування для військових перевищують роздрібні у два-три рази. 

У Міноборони заявили, що відомості, поширені у ЗМІ, «розповсюджуються з ознаками навмисних маніпуляцій та вводять в оману». На тлі скандалу Вʼячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, написав заяву про звільнення. Суд заарештував на два місяці колишнього заступника міністра оборони Вʼячеслава Шаповалова та визначив заставу в понад 400 млн грн. 

СБУ заявила, що ліквідувала схеми розкрадання бюджетних коштів на харчування українських військових. Через створений злочинний механізм сума збитків, завдана Міноборони, становить 119,5 млн грн.

Міністр оборони Олексій Резніков запропонував посади заступників Олександру Павлюку, Віталію Дейнезі та Андрію Шевченку. З липня 2021-го до березня 2022 року Павлюк очолював Командування обʼєднаних сил. Від 15 березня по 21 травня 2022 року – голова Київської ОВА. Саме йому було доручено організацію оборони та забезпечення Києва.

На посаду заступника з питань цифрового розвитку запропоновано волонтера, засновника фонду «Повернись живим» Віталія Дейнегу. Він заснував фонд у березні 2015-го. До цього Дейнега майже рік допомагав армії, зібравши на її потреби близько 50 млн грн під брендом «Повернись живим». Він був чи не першим, хто поставив волонтерство на професійні рейки. Дейнега підтвердив, що йому запропонували посаду в Міноборони.

Посаду заступника з питань євроінтеграції займе медійник та експосол у Канаді Андрій Шевченко. У 2002 році Шевченко став одним з ініціаторів хвилі журналістських протестів в Україні проти «темників» адміністрації президента Кучми.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні