Категорія
Новини
Дата

Рада продовжила дію воєнного стану та призначила очільників СБУ і МВС

Верховна Рада призначила Василя Малюка на посаду голови СБУ. Парламент призначив нового міністра внутрішніх справ, ним став Ігор Клименко, повідомив народний депутат, перший заступник голови Комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк. Також Рада подовжила термін воєнного стану та загальної мобілізації ще на 90 діб

Що допомагає українському бізнесу відштовхнутися від дна? 22 березня на «Саміті експортерів» від Forbes топкомпанії поділяться інструментами та прогнозами з розвитку експорту. Спікери з «Метінвест», Kernel, Nemiroff, «Біосфери» та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Железняк повідомив, що на голосуванні Ради був присутній президент України Володимир Зеленський, прем’єрміністр Денис Шмигаль, секретар РНБО Олексій Данілов, генеральний прокурор Андрій Костін.
  • У своєму виступі Зеленський закликав народних депутатів голосувати за Малюка, за відповідну постанову проголосували 324 депутати. «Враховуючи такий результат і пройдену перевірку повномасштабною війною, вважаю його (Малюка) призначення цілком виправданим. Ми здійснюємо кадрові зміни у сфері безпеки, щоб посилити оборону», – цитує Железняк президента.
  • Також Рада призначила Клименка на посаду міністра внутрішніх справ, його кандидатуру представляв прем’єр, рішення підтримав 321 депутат.
  • Окрім цього парламент продовжив з 19 лютого дію воєнного стану та мобілізації в Україні. «Це вже шосте голосування Парламенту за воєнний стан із початку війни. До цього Рада вже схвалювала подібні рішення: 24 лютого, 15 березня, 21 квітня, 15 серпня і 16 листопада», – написав Железняк.

Контекст

18 січня унаслідок падіння гвинтокрила в Броварах загинуло вище керівництво МВС, зокрема міністр Денис Монастирський. Замість нього уряд призначив голову Нацполіції Клименка в.о. міністра внутрішніх справ.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив, що МВС очолить Ігор Клименко, а головою СБУ стане Василь Малюк. Генерал-майор, очільник ГУР Кирило Буданов очолить Міністерство оборони замість Олексія Резнікова, якого переведуть на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості. Пізніше Арахамія уточнив, що очікується призначення очільників МВС і СБУ, а от кадрові зміни в сфері оборони протягом цього тижня не відбудуться.

6 лютого президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання щодо призначення Василя Малюка головою Служби безпеки України (СБУ), також зареєстровано подання премʼєра Дениса Шмигаля щодо призначення Ігоря Клименка міністром внутрішніх справ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні