Категорія
Новини
Дата

В Австрії заборонять відвідувати магазини без негативного тесту на коронавірус

1 хв читання

Столиця Австрії Відень і прилеглі регіони посилять карантин на Великдень, щоб не допустити перевантаження лікарень. Після завершення локдауну австрійці повинні мати при собі негативний тест на COVID-19 для відвідування магазинів непершої необхідності, пише Reuters.

Ключові факти

  • Локдаун на сході Австрії у федеральних землях Бургенланд, Нижня Австрія та у місті Відні діятиме з 1 по 6 квітня.
  • Із дев'яти провінцій Австрії вони є одними з найбільш постраждалих і мають високий рівень значно заразнішого британського варіанту коронавірусу.
  • У цей період передбачено цілодобове обмеження виходу з дому, яке наразі діє по всій країні лише у вечірній та нічний час. Помешкання можна буде залишати лише для поїздки на роботу, купівлі продуктів, прогулянки на свіжому повітрі.
  • Магазини непершої необхідності, які в Австрії знову запрацювали минулого місяця, закриються. Після їхнього відкриття з 7 квітня вхід буде дозволено лише за наявності негативного результату тесту на коронавірус.
  • Маски для обличчя стандарту FFP2, які потрібно носити в громадському транспорті й магазинах, також стануть обов'язковими в людних місцях на вулиці.

Контекст

В Європі триває третя хвиля пандемії COVID-19, через яку країни вводять локдауни. З 20 березня національний локдаун запровадила Польща. З 8 до 28 березня – Фінляндія, а з 11 березня Естонія. З 20 березня в 16 департаментах, включно зі столицею країни, на чотири тижні ввела локдаун Франція.

На початку тижня Німеччина також прийняла рішення про посилення карантинних обмежень у Великодній тиждень. Уряд вирішив частково закрити непродовольчі магазини, готелі, ресторани, спортзали. Однак на наступний день канцлерка Ангела Мекрель назвала рішення ввести локдаун під час Великодня помилкою. У підсумку Німеччина відмовилася від посилення карантину.

В Україні деякі регіони також почали вводити локдауни. Зокрема, з 20 березня в Києві на три тижні введено жорсткий карантин. Також його запроваджено на території Львівської, Івано-Франківської, Київської, Черкаської областей, містах Миколаєві та Дніпрі. Крім того, Кабінет міністрів з 22 березня заборонив у «червоних» зонах карантину ходити без масок на територіях загального користування.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні