Категорія
Новини
Дата

В Австрії заборонять відвідувати магазини без негативного тесту на коронавірус

Столиця Австрії Відень і прилеглі регіони посилять карантин на Великдень, щоб не допустити перевантаження лікарень. Після завершення локдауну австрійці повинні мати при собі негативний тест на COVID-19 для відвідування магазинів непершої необхідності, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Локдаун на сході Австрії у федеральних землях Бургенланд, Нижня Австрія та у місті Відні діятиме з 1 по 6 квітня.
  • Із дев'яти провінцій Австрії вони є одними з найбільш постраждалих і мають високий рівень значно заразнішого британського варіанту коронавірусу.
  • У цей період передбачено цілодобове обмеження виходу з дому, яке наразі діє по всій країні лише у вечірній та нічний час. Помешкання можна буде залишати лише для поїздки на роботу, купівлі продуктів, прогулянки на свіжому повітрі.
  • Магазини непершої необхідності, які в Австрії знову запрацювали минулого місяця, закриються. Після їхнього відкриття з 7 квітня вхід буде дозволено лише за наявності негативного результату тесту на коронавірус.
  • Маски для обличчя стандарту FFP2, які потрібно носити в громадському транспорті й магазинах, також стануть обов'язковими в людних місцях на вулиці.

Контекст

В Європі триває третя хвиля пандемії COVID-19, через яку країни вводять локдауни. З 20 березня національний локдаун запровадила Польща. З 8 до 28 березня – Фінляндія, а з 11 березня Естонія. З 20 березня в 16 департаментах, включно зі столицею країни, на чотири тижні ввела локдаун Франція.

На початку тижня Німеччина також прийняла рішення про посилення карантинних обмежень у Великодній тиждень. Уряд вирішив частково закрити непродовольчі магазини, готелі, ресторани, спортзали. Однак на наступний день канцлерка Ангела Мекрель назвала рішення ввести локдаун під час Великодня помилкою. У підсумку Німеччина відмовилася від посилення карантину.

В Україні деякі регіони також почали вводити локдауни. Зокрема, з 20 березня в Києві на три тижні введено жорсткий карантин. Також його запроваджено на території Львівської, Івано-Франківської, Київської, Черкаської областей, містах Миколаєві та Дніпрі. Крім того, Кабінет міністрів з 22 березня заборонив у «червоних» зонах карантину ходити без масок на територіях загального користування.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні