Категорія
Новини
Дата

У «Дії» тепер можна сплачувати штрафи за адміністративні порушення

У «Дії» з’явилася можливість сплачувати штрафи за адміністративні правопорушення з телефону чи комп’ютера. Про це йдеться у повідомленні сервісу в соцмережах. 

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • Щоб сплатити штраф у застосунку, треба авторизуватися, натиснути «Послуги – Штрафи – Судові штрафи», обрати потрібний штраф та сплатити його через Google або Apple Pay. 
  • Після сплати штрафу квитанція автоматично надійде до суду, а після зарахування коштів справу закриють.
  • «Шість кліків – і штраф за адмінпорушення сплачено», – зазначають у «Дії».
  • Нову послугу Мінцифри реалізувало разом з Державною судовою адміністрацією України, ДП «Центр судових послуг» та ДП «Інформаційні судові системи».  

Контекст 

«Дія» почала тестувати сплату штрафів за адмінпорушення у вересні цього року. Раніше, щоб сплатити цей штраф, треба було взяти у суді паперову судову постанову, реквізити для сплати штрафу і судового збору та оплатити штраф через банк. 

У «Дії» вже була можливість оплатити низку штрафів, зокрема і за порушення ПДР, несвоєчасну сплату єдиного соціального внеску та несплату єдиного податку. Користувачі «Дії» можуть переглянути деталі та сплатити штраф через Apple Pay, Google Pay чи за банківськими реквізитами. 

З березня цього року в «Дії» також можна отримати судове рішення з кваліфікованим електронним підписом суддів. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні