Категорія
Новини
Дата

В Іспанії затримали яхту Crescent вартістю $600 млн. Судно може належати керівнику «Роснафти» Сєчину

Влада Іспанії затримала мега-яхту Crescent вартістю $600 млн. 135-метрове судно ймовірно належить керівнику російського нафтового гіганта «Роснафта» Ігорю Сєчину, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Яхта знаходиться в порту міста Таррагона у Каталонії. 135-метрове судно ходить під прапором Кайманових островів, а у Іспанію прибуло в листопаді 2021 року з Італії, пише видання.
  • Влада Іспанії затримала Crescent у середу у межах розслідування. Правоохоронці зʼясовують, чи знаходиться її власник під санкціями ЄС, повідомили Reuters джерела в поліції.
  • Crescent («Півмісяць») була побудована у 2018 році німецькою компанією Lürssen за дизайном фірми Espen Oeino. Власник судна досі був невідомий.

Контекст

Ігор Сєчин — один з найвпливовіших олігархів в Росії та друг Володимира Путіна, з яким він працює поруч з початку 90-х років. Через санкції ЄС, під які потрапив Сєчин, на початку березня Франція затримала іншу яхту мільярдера – 86-метрове судно Amore Vero вартістю $120 млн.

Протягом останніх тижнів влада ряду країн конфіскувала нерухомість та яхти у високопоставлених росіян, які потрапили під санкції ЄС після вторгнення Росії в Україну.

14 березня ЄС затвердив четвертий пакет санкцій проти РФ. Окрім російської економіки, новий пакет спрямований на фізичних та юридичних осіб, причетних до агресії проти України.

Євросоюз позбавить Росію привілейованого статусу на європейських ринках. Це скасує переваги, якими користується Росія як член СОТ. ЄС працюватиме над припиненням прав РФ на членство у провідних фінустановах, включно з МВФ та Світовим банком. Європа стежитиме за тим, щоб російська держава та її еліта не могли використовувати криптоактиви для обходу санкцій.

ЄС також заборонить експорт будь-яких предметів розкоші до Росії. Буде заборонено імпорт ключових товарів у металургійному секторі з РФ. Єврокомісія також запропонує заборону на нові європейські інвестиції в енергетичний сектор Росії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні