Категорія
Новини
Дата

В Україні впав рівень шахрайства, кількість справ зменшилась втричі з початку року – Опендатабот

1 хв читання

За вісім місяців року в Україні відкрили 51 992 кримінальних справ за ст. 190 «Шахрайство», повідомляє Опендатабот із посиланням на дані Офісу генпрокурора. Це на 13% менше порівняно з відповідним періодом у 2023 році. Минулого року було відкрито рекордну кількість справ за цією статтею. 

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • На початку 2024 року кількість нових кримінальних справ за шахрайство залишалась високою: в середньому, понад 8000 на місяць. 
  • Проте, з травня нових проваджень поменшало в 1,4 рази. 
  • У серпні було зафіксовано найнижчу кількість нових справ за шахрайство цьогоріч – 2980 проваджень. Це майже утричі менше, ніж на початку року.
  • Хоча нових проваджень поменшало, більше справ почали доходити до суду: 12 572 справ, це 24% від усіх відкритих справ цього року. У 2023 році цей показник складав лише 14%.
В Україні впав рівень шахрайства, кількість справ зменшилась втричі з початку року – Опендатабот /Фото 1

Інфографіка: Опендатабот

Контекст

У 2023 році в Україні було відкрито 82 609 кримінальних проваджень за ст. 190 ККУ «Шахрайство», це найвищий показник за останні 11 років. Востаннє рекорд у справах за цим кримінальним провадженням встановлено в 2013 році – тоді кількість нових проваджень сягла 47 142. Після цього показник ішов на спад аж до початку повномасштабного вторгнення.

Показник відкритих кримінальних проваджень за 2023 рік у 2,6 раза більший, ніж у 2022-му, коли вперше за тривалий час в Україні спостерігався сплеск активності аферистів. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд