Категорія
Новини
Дата

В Україні з початку нападу РФ загинув 351 мирний житель, 707 поранені – ООН

В Україні з початку нападу РФ в результаті воєнних дій загинув 351 мирний житель, 707 – поранені. Про це повідомляє Управління Верховного комісара ООН із прав людини (УВКПЛ ООН).

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • В Україні на 24:00 4 березня, зафіксовано 1058 жертв серед цивільного населення – 351 убитий та 707 поранених, повідомляє Управління Верховного комісара ООН з прав людини.
  • Серед вбитих: 71 чоловік, 41 жінка, 8 хлопчиків та 4 дівчинки, а також 10 дітей та 217 дорослих, стать яких поки що невідома.
  • З початку воєнної агресії РФ поранено 707 осіб: 58 чоловіків, 40 жінок, 11 дівчаток і 2 хлопчики, а також 23 дитини та 573 дорослих, стать яких поки що невідома.
  • Більшість втрат серед цивільного населення сталася внаслідок обстрілів з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, ракетних та авіаційних засобів ураження.
  • Реальні цифри втрат цивільного населення значно вищі, вважають в Управлінні Верховного комісара ООН з прав людини.

Контекст

24 лютого президент країни-агресора Володимир Путін почав війну проти України, назвавши її «спеціальною військовою операцією» в Україні. Збройні сили ворога атакували військову інфраструктуру, аеродроми та цивільні об’єкти по всій Україні. Окупанти беруть у заручники місцеве населення та розстрілюють беззбройних цивільних осіб. Президент Володимир Зеленський ввів воєнний стан.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні