Категорія
Новини
Дата

В Україні зросли продажі автомобілів преміумкласу

У першому кварталі 2024 року українці придбали понад 2800 нових авто преміумкласу, повідомляє асоціація «Укравтопром». Це на 2% більше за результат аналогічного періоду минулого року.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За звітний період, преміальні авто займали 17% ринку нових легковиків в порівнянні з майже 25% минулого року.
  • 51% реалізованих за перший квартал розкішних авто придбали мешканці Києва, Дніпропетровської та Одеської областей.
  • Найпопулярнішими брендами в преміумсегменті авторинку стали: BMW – 736 од.; Lexus – 491 од.; Audi – 421 од.

Контекст

У першому кварталі 2024 року в Україні було зареєстровано 16 660 нових легкових автомобілів. Це на 49% перевищує показник аналогічного періоду минулого року, свідчать дані «Укравтопром». Найбільша кількість реєстрацій припала на легкові автобілі марки Toyota – 2643 авто, що на 52% більше показника першого кварталу 2023 року.

У грошовому вимірі зростання становить 26%, або $540 млн проти $430 млн у першому кварталі 2023-го, повідомляв AUTO-Consulting. «Частка преміальних авто падає, а дешевих – зростає», – пояснює директор AUTO-Consulting Олег Омельницький. Більше про це читайте в матеріалі Forbes.

За підсумками 2023 року в Україні було продано 60 862 нових легкових автомобіля на суму більш як 105,5 млрд грн. Це у 1,6 раза більше, ніж 2022 року.

Раніше Мінекономіки опублікувало перелік моделей авто, які підпадають під транспортний податок у 2024 році. У ньому перечислені 184 моделі дорогих автомобілів. У списку – Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Jaguar, Land Rover, Lexus, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Rivian, Tesla та інші.

Сума податку – 25 000 грн. Сплатити його необхідно: фізособам – протягом 60 днів після отримання повідомлення; юридичним особам – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні