Категорія
Новини
Дата

Видавець культової гри «Відьмак» припиняє продажі в Росії та Білорусі

Польська CD PROJEKT оголосила, що раніше придбані копії будуть працювати

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • CD PROJEKT Group припиняє продажі цифрових та фізичних копій своїх ігор, а також всіх ігор на платформі GOG у на території Росії та Білорусі.
  • «Ми знаємо, що це рішення вплине на гравців у Росії та Білорусі, які не мають жодного відношення до вторгнення в Україну, але цією дією ми хочемо ще більше стимулювати світову спільноту говорити про те, що відбувається у серці Європи», – йдеться у заяві компанії.

Контекст:

CD PROJEKT Group – польський видавець та локалізатор ігор з ринковою капіталізацією понад $4,2 млрд. Один із її найвідоміших проєктів – гра The Witcher, зроблена за циклом фентезі-романів «Відьмак» польського письменника Анджея Сапковського.

Днем раніше міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликав світову гейм-індустрію блокувати аккаунти російських користувачів. Ігрові маркетплейси Steam, PlayStation Store та Nintendo вже заблокували покупки для російських геймерів.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні