Категорія
Новини
Дата

З України виїде 2800 мільйонерів до кінця року – дослідження

До кінця 2022 року Україну залишать 2800 мільйонерів. Це 42% усіх осіб, що мають статок в мільйон доларів. Про це йдеться у дослідженні компанії Henley&Partners, що займається відстеженням міграції багатих фізичних осіб.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Причина виїзду – війна, розпочата Росією в Україні.
  • Понад 15 000 мільйонерів покинуть Росію цього року. Це становить 15% усіх мільйонерів РФ.
  • «Заможні люди емігрують з Росії в кількості, яка невпинно зростає, щороку – протягом останнього десятиліття, що є раннім попередженням про поточні проблеми, з якими стикається країна. Історично склалося так, що колапсу великих країн зазвичай передувало прискорення еміграції багатих людей, які часто їдуть першими, оскільки вони мають для цього кошти», – цитують голову дослідницького відділу New World Wealth Ендрю Амойлса.
  • У дослідженні також пишуть, що заможні люди з усього світу традиційно переїжджали до США та Великої Британії, але очікується, що Обʼєднані Арабські Емірати стануть першим місцем для емігрантів-мільйонерів — +4%. Очікується також, що велика кількість мільйонерів переїде до Мальти, Маврикію та у Монако.
  • В інших країнах відтік не перевищив 2%.

Контекст

Forbes зібрав дані щодо втрачених, зруйнованих або пошкоджених активів підприємців під час повномасштабної російської агресії. Серед найбільш постраждалих – Рінат Ахметов, Вадим Новинський, Олександр Ярославський та Ігор Коломойський.

Прямі одноразові втрати економіки від руйнувань внаслідок повномасштабного вторгнення Росії сягають щонайменше $565 млрд, свідчать дані Міністерства економіки, зібрані проєктом «Росія заплатить». 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні