Категорія
Новини
Дата

Заволодіння 95 млн грн під час закупівель УЗ. НАБУ повідомило про підозру сімом особам, серед них – ексрадник ОП Шило

НАБУ і САП повідомили про підозру семи особам у справі про заволодіння 94,8 млн грн, повідомляє Національне антикорупційне бюро України. Слідчі вважають, що ексочільник департаменту СБУ та ексрадник ОП Артем Шило разом зі спільниками у 2021 році нібито створив організовану групу, яка заволоділа коштами під час закупівлі силових трансформаторів для «Укрзалізниці».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Детективи НАБУ стверджують, що повідомили про підозру учасникам організованої групи, діяльність якої нібито призвела до заволодіння 94,8 млн грн при закупівлі трансформаторів під час воєнного стану.
  • Наразі про підозру повідомили сімом особам. Зокрема, лідеру організованої групи. Йому інкримінують – ч. 3 ст. 27 (організація вчинення кримінального правопорушення), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.
  • Раніше антикорупційні органи повідомляли, що групу очолював колишній радник Офісу Президента. Співрозмовник Forbes Ukraine в НАБУ підтвердив, що одним з затриманих є Артем Шило.
  • Також підозру оголосили колишньому заступнику філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця». За даними Центру протидії корупції (ЦПК), йдеться про Олексія Онисимюка.
  • Підозру оголосили і заступнику директора з економічної та інформаційної безпеки Апарату директора з економічної й інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця». ЦПК зазначає, що йдеться про Олександра Шевченка.
  • Окрім цього, підозрюють особу, яка діяла від імені власника компанії-постачальника, підлеглого лідера організованої групи, та ще двом учасникам.
  • Наразі правоохоронці затримали чотирьох осіб. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Контекст

Екскерівник департаменту СБУ «І» Артем Шило донедавна вів найгучніші справи проти українського бізнесу, а тепер може потрапити за грати. НАБУ майже два роки розслідувало можливу корупційну схему на 95 млн грн в «Укрзалізниці», в організації якої підозрюють Шила. У чому суть справи та кого ще з топів СБУ та УЗ затримали правоохоронці – у матеріалі Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні