Мільярдер українського походження і засновник WhatsApp Ян Кум. /Getty Images
Категорія
Найбагатші
Дата

Фемілі-офіс Яна Кума на майже $10 млрд? Для чого WhatsApp-мільярдер підтримує інвесткомпанію Newlands, про яку мовчить весь ринок

Мільярдер українського походження і засновник WhatsApp Ян Кум. Фото Getty Images

Очолювана колишнім партнером венчурної компанії Sequoia Майклом Абрамсоном дворічна інвестиційна компанія Newlands вже має у своєму портфелі активів на $10 млрд, як-от акції Alphabet, Amazon і Meta. Крім того, вона вклала гроші у низку молодих стартапів, як і в крипторозчарування FTX. Проте є одне «але»: ніхто з тих, хто причетний до цієї компанії, не хоче говорити про її діяльність.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Після роботи в інвестиційній компанії Sequoia Capital, де він був партнером, Майкл Абрамсон задумався про новий етап своєї карʼєри. У житті та роботі він не вирізняється показовістю, тому і надалі він хотів працювати тихо. Партнером у цій справі став друг і WhatsApp-мільярдер Ян Кум, який теж схильний до конфіденційності.

Сьогодні Абрамсон тихо керує даллаською інвесткомпанією Newlands, яка стала одним із найбільших інвестиційних фондів, що зосереджений на технологічній індустрії. Абрамсон і Кум не висловлювалися публічно про Newlands, а компанія не фігурувала у нещодавніх оголошеннях про інвестиційні раунди. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні